Федерација/БиХ

Вујић: Комшићу је у Пентагону речено да Програм реформи не прејудицира чланство БиХ у НАТО

АМБАСАДОР БиХ У САД: БИО САМ ПРИСУТАН КАДА ЈЕ ЏЕЈМС АНДЕРАСОН ТО РЕКАО
  • Бојан ВУЈИЋ: То ми је на састанку у Пентагону лично потврдила и Лаура Купер, замјеник помоћника министра одбране за политику одбране за Европу, Русију и Евроазију

АМБАСАДОР БиХ у САД Бојан Вујић изјавио је Срни да је био присутан на састанку у Пентагону који је одржан 27. новембра 2019. године када је амерички помоћник министра одбране Џејмс Андерсон директно рекао члану Предсједништва БиХ Жељку Комшићу да Програм реформи не прејудицира чланство БиХ у НАТО.

– Од тог дана, став САД се није промијенио и он даље гласи – Програм реформи не прејудицира чланство у НАТО. То ми је 16. децембра 2019. године на састанку у Пентагону лично потврдила и Лаура Купер, замјеник помоћника министра одбране за политику одбране за Европу, Русију и Евроазију – истакао је амбасадор САД у БиХ.

Он је нагласио да је чиста манипулација да је БиХ преузела некакве обавезе и да је на путу ка НАТО чланству.

– То апсолутно није тачно. Програм реформи, што се тиче САД, не прејудицира чланство и неки нови сазив Предсједништва БиХ мораће једног дана да се поново изјашњава. До тада, ово је само један облик сарадње коју БиХ има са НАТО, а никако пут ка чланству и то треба јасно да се каже. И то је став и САД – поручио је Вујић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар