Главно Федерација/БиХ

Звиздић тражи да се из закона избаци термин „заједничке институције“

ПРЕДЛОЖИО ДА БУДЕ ЗАМЈЕЊЕН РИЈЕЧИМА „ИНСТИТУЦИЈЕ БиХ“
  • Раније посланицима из Српске говорио да не користе израз „заједничке институције“, тврдећи да не постоји у Уставу БиХ

ЗАМЈЕНИК предсједавајућег Представничког дома Парламента БиХ и потпредсједник НиП, Денис Звиздић, рекао је да је Парламенту у хитној процедури упутио приједлог закона којим би се из Закона о застави БиХ брисао термин заједничке институције.

– Управо сам упутио по хитној процедури два закона. Први, измјену Закона о застави БиХ како би се брисала неуставна синтагма заједничке институције у дијелу који се односи на објекте на којима се обавезно истиче застава – рекао је Звиздић. Додао је да је „недопустиво да та формулација стоји у таквом закону“.

Он је предложио да се умјесто термина заједничке институције користи термин институције БиХ.

Звиздић је раније током расправа у Парламенту посланицима из Српске говорио да не користе израз „заједничке институције“ тврдећи да он не постоји у Уставу БиХ.

Звиздић је данас рекао да је у процедуру упутио и допуне Закона о спорту БиХ „како би на систематски начин спријечили финансирање одласка на међународна такмичења свих државних селекција и врхунских спортиста појединаца, те како би успоставили државни Фонд из којег би се финансирала изградња спортских објеката“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар