Главно Свијет

Абазовић: Лазовићи ме таргетирају због својих проблема са законом

УПОЗНАО ВРХОВЕ ТАЈНЕ И ЈАВНЕ ПОЛИЦИЈЕ СА ПОТЕЗИМА КЛАНА ЛАЗОВИЋ
  • Изјавио да нема никакав страх „од крадљиваца шљунка, оних (Лазовића) за које Европол тврди да су шверцовали цигарете, кокаин и злоупотребљавали службени положај“ и додао да је једино желио да се о томе законито прибаве додатне информације и подаци

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Црне Горе Дритан Абазовић обавијестио је челнике јавне и тајне полиције да га групе блиске ухапшеном службенику Агенције за националну безбједност Петру Лазовићу и његовом оцу Зорану, бившем високом полицијском функционеру, таргетирају као главног кривца за хапшење и планирају неку врсту одмазде.

Абазовић је од министра унутрашњих послова Црне Горе Филипа Аџића, директора Управе полиције Зорана Брђанина и директора Агенције за националну безбједност Сава Кентере тражио да прикупе податке и утврде истину, поручивши да ни у једном, па ни у овом случају, није вршио било какав утицај на тужиоце и судије, како му се спочитава из тих структура блиских Лазовићу.

Премијер Црне Горе је рекао подгоричким „Вијестима“ да му је из више извора саопштено да је у причама група блиских Лазовићима главни таргетирани због њиховог проблема са законом.

– Такође, речено ми је и да покушавају да креирају атмосферу у којој ја, с позиције предсједника Владе, наводно притискам тужиоце да процесуирају Лазовиће и криминално-бизнисменску групу људи око њих – навео је Абазовић.

Он је истакао да нема никакав страх „од крадљиваца шљунка, оних за које Европол тврди да су шверцовали цигарете, кокаин и злоупотребљавали службени положај“, али да је желио да се о томе законито прибаве додатне информације и подаци.

Абазовић је рекао да разумије потребу дијела криминалних структура да нападима на Владу и њеном дестаблизацијом покушају издејствовати „поновну подјелу карата“, али да „не постоји сценарио у коме ће рука правде стати“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар