Видео Главно РС и матица

Адвокат Бубић: Поступак против предсједника Српске контаминиран је – од почетка

НАВЕО ДА СУДИЈА ЈАСМИНА ЋОСИЋ ДЕДОВИЋ НЕ МОЖЕ БИТИ НЕПРИСТРАСНА ЈЕР ЈЕ ДОДИК УТИЦАО НА ДИО ЊЕНЕ КАРИЈЕРЕ
  • Појаснио због чега је тражено њено изузеће: Додик је раније у својству члана Предсједништва одлучивао на неки начин о праву судије Ћосић Дедовић. Био је укључен у један поступак који је био значајан за њену каријеру и тицао се напредовања судије Ћосић Дедовић. Додик је исказао јасан став да се противи њеном именовању (за судију у Хагу)

AДВОКАТ предсједника Републике Српске Милорада Додика, Горан Бубић рекао је за РТРС да је поступак против предсједника Српске Милорад Додика и в.д директора Милоша Лукића контаминиран од почетка.

Истакао је да одбрана још није добила одлуку Суда БиХ о одбијању захтјева за изузеће судије Јасмине Ћосић Дедовић.

– Ако је инфорамација тачна, не знамо шта су разлози такве одлуке. Знаћемо када нам се уручи одлука. Сматрамо да је на овај начин кривични поступак контаминиран од почетка, јер су постојали стварни разлози за изузеће судије Ћосић Дедовић – истакао је Бубић.

Бубић је и појаснио разлоге.

– Додик је раније у својству члана Предсједништва одлучивао на неки начин о праву судије Ћосић Дедовић. Био је укључен у један поступак који је био значајан за њену каријеру и тицао се напредовања судије Ћосић Дедовић. Додик је исказао јасан став да се противи њеном именовању – рекао је Бубић.

Нагласио је да у таквим околностима било какво учешће судије Ћосић Дедовић у поступку значи да „оптужени нема поштено суђење“.

– Један од услова је непристрасан суд. Можемо тврдити да ми то немамо у овом случају од самог почетка – рекао је Бубић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар