Главно Федерација/БиХ

Ако је мисија БиХ у Њујорку дистрибуирала писмо Бећировића, а није писмо Цвијановић – услиједиће `кривичне`

КАБИНЕТ СРПСКОГ ЧЛАНА ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ: БИЋЕ ПОДНИЈЕТЕ ПРОТИВ КОНАКОВИЋА И ЛАГУМЏИЈЕ
  • Знајући за могуће манипулације, Кабинет српског члана Предсједништва послао писмо и директно органима УН и мисијама држава чланица

KAБИНЕТ бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића упутио је писмо органима и државама чланицама Уједињених нација поводом најављене резолуције о Сребреници коју је мимо Устава и прописане процедуре предложио амбасадор БиХ при УН Златко Лагумџија, сазнаје Срна из дипломатских извора.

Према информацијама те агенције, Стална мисија БиХ при УН игнорисала је писмо које је претходно послала српски члан Предсједништва Жељка Цвијановић поводом резолуције о Сребреници и није га прослиједила органима УН и мисијама држава чланица, за разлику од писма бошњачког члана које је уредно прослијеђено.

Ако се ове информације испоставе као тачне и уколико и писмо српског члана Предсједништва не буде у најхитнијем року прослијеђено на задате адресе, из Кабинета српског члана Предсједништва речено је да ће поднијети кривичну пријаву против министра иностраних послова у Савјету министара Елмедина Конаковића и амбасадора БиХ при УН Златка Лагумџије.

Срна подсјећа да је министар Конаковић претходно рекао да МИП шаље у процедуру званичне ставове Предсједништва БиХ, а не шаље појединачне акте и дописе било којег члана Предсједништва БиХ.

Знајући за могуће манипулације, Кабинет српског члана Предсједништва послао је писмо и директно органима УН и мисијама држава чланица.

– Међутим, то не значи да ће дискриминација, злоупотребе, неуставно и незаконито дјеловање МИП- а и Сталне мисије БиХ при УН проћи без посљедњица – поручили су из Кабинета српског члана Предсједништва.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар