Главно Предсједник РС

„Ало!“: Додик ће позвати Путина у Бањалуку – на почетак градње руско-српског културног центра

ПРЕДСЈЕДНИК СРПСКЕ ПУТУЈЕ НА МЕЂУНАРОДНИ ЕКОНОМСКИ ФОРУМ У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ
  • Коментаришући наводне захтјеве западних сила упућене предсједнику Србије Александру Вучићу да се Србија дистанцира од Републике Српске, Додик је рекао: „Не знам да је то неко тражио, али такве захтјеве свакако одбацујем. Поруке предсједника Вучића су веома јасне:поштовање Дејтонског споразума и територијални интегритет. Он воли Република Српска, која је легална и легитимна и саставни део БиХ. Србима не треба граница на Дрини, а односи између Србије и Републике Српске бољи су него икада до сада, као и моји лични односи са председником Вучићем“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик путује у Санкт Петербург на економски форум који се одржава под покровитељством председника Русије. „Ало!“ сазнаје да ће Додик током сусрета позвати Владимира Путина да дође у Бањалуку овог љета, када почне изградња руско-српског културног центра.

„Драго ми је што ћу имати прилику да са предсједником Владимиром Путином разговарам о важним питањима, укључујући политичку ситуацију овде у Републици Српској и БиХ, али и могућим кретањима у будућности“, истакао је Додик у изјави за „Ало!“.

Коментаришући наводне захтјеве западних сила упућене предсједнику Србије Александру Вучићу да се Србија дистанцира од Републике Српске, Додик је рекао:

„Не знам да је то неко тражио, али такве захтјеве свакако одбацујем. Иначе, поруке предсједника Вучића су веома јасне. Оне се заснивају на томе да се поштује Дејтонски споразум, територијални интегритет и да се воли Република Српска, која је легална и легитимна и саставни дио БиХ. Србима не треба граница на Дрини, а односи између Србије и Републике Српске бољи су него икада до сада, као и моји лични односи са председником Вучићем“.

Милорад Додик је истакао и да је безбједносна ситуација у РС добра, иако има појединачних и неповезаних примјера угрожавања. То потврђује и чињеница да су људи док су новинари београдског листа разговарали с предсједником у башти хотела у центру Бањалуке прилазили и тражили да се сликају са њим. Чак и колона сватова која је наишла.

„У Бањалуци се слободно живи, много је више проблема у градовима неких земаља на Западу него овдје што се тиче безбједносне ситуације. Наша полиција ради у складу са законом свој посао, и то веома добро, и ја морам да изразим задовољство том чињеницом“, рекао је Додик, али и оцијенио да масовни долазак миграната у БиХ оптерећује ситуацију и може да угрози безбједност.

„Ми смо по том питању у РС заузели јасне политичке ставове: Република Српска нема потенцијал да прихвати било какво лоцирање миграната на свом простору… Иначе, велики број миграната је без ваљане документације. Постоје оправдане сумње да су припадници неких радикалних група и зато су они под сталном пратњом наших надлежних институција“, истиче предсједник РС.

Додик каже и да на изборима очекује убједљиву побједу и за члана Председништва БиХ, као и кандидата СНСД-а за мјесто предсједника Републике Српске.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар