Главно Свијет

Америчку амбасаду у Јерусалиму открили Мнучин и Трампова кћерка Иванка

ТЕЛ АВИВ НАЈАВИО ДА ЋЕ ЈОШ ТРИ ЗЕМЉЕ УСКОРО `ПОЋИ АМЕРИЧКИМ ПУТЕМ`
  • Церемонија је потрајала сат и по. Окупљенима се преко видео-линка обратио Доналд Трамп, а потом Нетањаху и Ривлин непосредно. Амерички маринци су отпјевали химну САД, а израелска пјевачица Хагит Јасо – композиције „Алелуја“ и „Нека са нама буде мир“
  • Амбасада је смјештена у недавно изграђену зграду генералног конзулата САД на периферији Јерусалима. Американци ће врло брзо почети градњу нове зграде амбасаде

КЋЕРКА и помоћник предсједника САД – Иванка Трамп – и министар финансија САД Стивен Мнучин одиграли су кључну улогу у церемонији отварања америчке амбасаде у Јерусалиму.

Заједно су скинули тканину која је прекривала таблу на којој пише да се у тој згради налази Амбасада Сједињених Држава и да је пресељена из Тел Авива у вријеме владавине Доналда Трампа.

Са израелске стране су у церемонији учествовали: премијер Бењамин Нетањаху, предсједник Реувен Ривлин, предсједник Кнесета Јулиј Еделштејн и министри.

Шеф америчке делегације је био замјеник државног секретара Џон Саливан.

Декрет о премјештању амбасаде Трамп је потписао 6. децембра прошле године. Претходно је објавио да је за Сједињене Државе Јерусалим – главни град Израела.

Амбасада је смјештена у недавно изграђену зграду генералног конзулата САД на периферији Јерусалима.

Американци ће врло брзо почети градњу нове зграде амбасаде.

Церемонија је потрајала сат и по.

Окупљенима се преко видео-линка обратио Трамп, а потом Нетањаху и Ривлин непосредно.

Амерички маринци су отпјевали химну САД, а израелска пјевачица Хагит Јасо – композиције „Алелуја“ и „Нека са нама буде мир“.

Израелска дипломатија је најавила да ће ускоро још најмање три земље пренијети своје амбасаде у Јерусалим.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар