Главно Свијет

Aмериканци немају најмање 100 гласова за „резолуцију о Сребреници“ – поново одлажу гласање у ГС УН

ГЛАСАЊА НАЈВЈЕРОВАТНИЈЕ НЕЋЕ БИТИ 16. И 17. МАЈА, МОЖДА НИ 22. МАЈА
  • Спутњик: У току је лобирање западних сила да намакну ту, за њих, „магичну“ цифру, како не би доживјели политички пораз на Ист риверу. Притисци су јаки на бројне чланице УН и у току је, иза сцене, прави дипломатски рат у коме и Србија активно учествује са својим савезницима и пријатељима

НАЈВЈЕРОВАТНИЈЕ ће поново доћи до одлагања сједнице УН о Сребреници. Могуће је да ће нови термин бити 22. мај.

Према информацијама Спутњика, Запад још није обезбиједио подршку стотину држава за резолуцију о Сребреници и због тога се, готово је извјесно, одлаже засједање и гласање.

– У току је лобирање западних сила да намакну ту, за њих, „магичну“ цифру, како не би доживјели политички пораз на Ист риверу – пише Спутњик.

У тексту се наводи да су притисци јаки на бројне чланице УН и у току је, иза сцене, прави дипломатски рат у коме и Србија активно учествује са својим савезницима и пријатељима.

Предсједник Србије Александар Вучић већ данас је био спреман да отпутује у Њујорк, али се ситуација мијења из минута у минут.

Како сазнаје Спутњик, уколико сједница у Њујорку не буде заказана за 16. и 17. мај, како је било најављено, предсједник Србије Александар Вучић путоваће у Котор на Самит лидера Западног Балкана и ЕУ.

Он ће у Црну Гору ићи са министром финансија Синишом Малим и министарком за европске интеграције Тањом Мишчевић.

Такође план је да Вучић послије викенда иде у Њујорк на сједницу 22. маја, ако опет не дође до помјерања.

(Спутњик)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар