Главно Свијет

Американци стижу на војни полигон Криволак – засад на три недеље

НАОКО МАЛИ КОРАК, АЛИ СА ДАЛЕКОСЕЖНИМ ГЕОСТРАТЕШКИМ ПОСЉЕДИЦАМА
  • Оцијенили да је тај бивши пологон ЈНА У Македонији небрушени дијамант који захтијева модернизацију и инфраструктуру. Преуредиће га у складу са НАТО стандардима

МАКЕДОНИЈА ће у периоду између 1. и 20. августа уступити војни полигон Криволак припадницима америчке војске у Европи, у оквиру стратешког партнерства између ове двије државе.

Како преноси МИА, војне вјежбе ће на овом полигону изводити 120 припадника америчке војске, а тренинг има за циљ да докаже спремност македонске војске (АРМ) да буде домаћин великим војним тренинзима, и да капацитет Криволака служи као војни полигон у региону.

Представници америчке војске навели су да тај тренинг неће само ојачати сарадњу између војски ове двије земље, већ и пружити прилику за повећање капацитета Криволака и његовог развоја у складу са НАТО стандардима.

Они су, наводи агенција, истакли да је полигон Криволак „небрушени дијамант” који захтјева модернизацију и инфраструктуру.

Обука којом ће управљати Команда америчке војске у Европи, обухвата употребу оружја малог калибра, противтенковског ватреног оружја и другог пјешадијског ватреног оружја, док ће пилоти имати обуку са хеликоптерима типа Блек Хоук.

Македонска војска ће пратити обуку и обезбјеђивати логистичку подршку том догађају, наводи агенција.

Танјуг

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар