Главно Коментари

Анђелковић: Јасно је зашто неки странци свађају Београд и Бањалуку – то не смемо дозволити

ЗА СРПСКИ НАРОД ЈЕ ВЕОМА ВАЖНА САРАДЊА СРБИЈЕ И СРПСКЕ И ЊИХОВИХ КЉУЧНИХ ЉУДИ
  • Из држања медија не треба изводити закључке да је Бањалука у сукобу са Београдом и Београд са Бањалуком. То је лоше за српски фактор, а још горе од тога је ако неко намјерно ради на свађању Бањалуке и Београда

ПОЛИТИЧКИ аналитичар Драгомир Анђелковић истакао је да је за српски народ веома битна сарадња Републике Српске и Србије и њихових кључних људи, а сви који желе да српском фактору нанесу штету настоје да Бањалуку и Београд посвађају, користећи разна средства.

– За српски народ је веома битна сарадња Републике Српске и Србије јер једино тако заједнички могу да бране виталне интересе, а то подразумијева и сарадњу људи који имају кључну улогу у Београду и Бањалуци – изјавио је Анђелковић за Срну.

Што се тиче појединих иступа и различитих мишљења, каже Анђелковић, она су потпуно легитимна и нормално је да има критичких мишљења о предсједнику Србије Александру Вучићу у Републици Српској, као што је нормално да има критичких мишљења о српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику у Србији и обрнуто.

– Исто тако, то важи за медијску сцену. Али, из таквих ствари не треба изводити закључке да је Бањалука у сукобу са Београдом и Београд са Бањалуком. То је лоше за српски фактор, а још горе од тога је ако неко намјерно ради на свађању Бањалуке и Београда – рекао је он.

Према његовим ријечима, то није ствар која је легитимна у домену унутрашње политике, колико год да политички фактори имају право да мисле другачије и да се не слажу, нико не треба да ради против националних интереса, а то важи и за Србију и за Републику Српску.

– Када је ријеч о странцима који нам не мисле добро, нормално је да они покушавају да нас посвађају, то је њихов интерес. А наш интерес је да такве ствари не смијемо да допустимо – указао је Анђелковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар