Главно РС и матица

Аустралија се служила и лажима да спријечи Ђоковића да игра на Australian Open

А ОН НИЈЕ САМО ДЕВЕТОСТРУКИ ПОБЈЕДНИК ТУРНИРА У МЕЛБУРНУ ВЕЋ И – АПСОЛУТНО ЗДРАВ

АУСТРАЛИЈА није дозволила најбољем тенисеру свијета – деветоструком побједнику Australian Open Новаку Ђоковићу – да игра у Мелбурну.

Новак авионом одлетео у Дубаи након што је Федерални суд Аустралије потврдио одлуку о укидању његове визе.

Ђоковић је кратко изјавио да је „екстремно разочаран“, али да прихвата одлуку суда и да ће сарађивати са релевантним органима при одласку из земље.

– Сада ћу узети мало времена да се одморим и опоравим, пре него што дам било какве даље коментаре осим овога. Није ми пријатно што је фокус протеклих недеља био на мени и надам се да ћемо се сви сада концентрисати на игру и турнир који волим – рекао је Новак.

Још је додао: „Желео бих да пожелим играчима, званичницима турнира, особљу, волонтерима и навијачима све најбоље на турниру. Коначно, хвала мојој породици, пријатељима, тиму, навијачима, мојим драгим Србима за сталну подршку. Сви сте били велики извор снаге за мене“.

Брнабић: Скандалозно протеривање Ђоковића – две супротне одлуке судова

  • „У Аустралији су се од представника државе чуле невјероватно бруталне лажи о вакцинацији у Србији. Тврдили су да је вакцинација у Србији испод 50 одсто, а ми имамо 58 одсто потпуно вакцинисаних и 37 одсто вакцинисаних трећом бустер дозом

ОДЛУКА о протјеривању Новака Ђоковића из Аустралије је скандалозна и показала је како у неким другим земљама функционише, односно не функционише владавина права, изјавила је данас предсједница Владе Србије Ана Брнабић.

– Невероватно ми је да имамо две потпуно опречне одлуке суда у року од само неколико дана и 11 дана физичког и психичког малтретирања. Као председница Владе Србије нисам срећна, али не треба бити ни превише емотиван. Једва чекам да видим Новака Ђоковића у својој земљи, у Србији, и да некако заједно прођемо све ово и да му пружимо подршку у овим тешким тренуцима – рекла је Брнабић новинарима послије гласања на референдуму за измену Устава Србије.

Истакла је да су се у Аустралији од представника тамошњих власти чуле невјероватно бруталне лажи о вакцинацији у Србији.

– Отворене лажи у Аустралији од стране представника државе, који каже да је вакцинација у Србији испод 50 одсто. Ми имамо у овом тренутку 58 одсто потпуно вакцинисаних, а 37 одсто вакцинисаних трећом бустер дозом, што је много боље него у многим земљама ЕУ, укључујући Хрватску, Естонију, Румунију, Бугарску и још неке земље – навела је премијерка.

Нагласила је да се нада да захваљујући гласању на референдуму о промјени Устава таква протјеривања људи никад неће бити могућа у Србији.

– Да то у Србији, кад некоме дате визу, значи да та особа може да уђе у вашу земљу, а не да пропутује пола света да би је онда само избацили – истакла је Брнабић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар