Главно Странке

Бањац: Хамдија Абдић долазио у Приједор да провоцира

„ТАКВИ ТИПОВИ НИСУ ДОБРОДОШЛИ У СРПСКУ ДОК ГОД ПОСТОЈИ СУМЊА ДА СУ ПОЧИНИЛИ РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ“
  • Дарко БАЊАЦ, предсједник НПС: „Свима би требало бити јасно ко овдје звецка оружјем и призива рат. Познато је ко је Хамдија Абдић, који је осумњичен за ратне злочине. У операцији  „Сана 95“ активно је учествовала и 502. Бихаћка бригада такозване Армије БиХ чији је командант био Абдић. То је човјек који у Приједор и Крајину није дошао са добром намјером… Очекујем реакцију међународне заједнице“

ПРЕДСЈЕДНИК Народне партије Српске (НПС) Дарко Бањац најоштрије је осудио провокацију локалних вођа СДА у Приједору и Хамдије Абдића Тигра, осумњиченог за ратне злочине над српским становништвом, те навео да очекује реакцију међународне заједнице.

– Свима би требало бити јасно ко овдје звецка оружјем и призива рат. Познато је ко је Хамдија Абдић, који је осумњичен за ратне злочине. У операцији  „Сана 95“ активно је учествовала и 502. Бихаћка бригада такозване Армије БиХ чији је командант био Абдић. То је човјек који у Приједор и Крајину није дошао са добром намјером, дошао је да провоцира – истиче Бањац у писаној изјави.

Према његовим ријечима, „типови“ попут Абдића нису добродошли у Приједор и Републику Српску док год постоји сумња да је чинио ратне злочине над српским становништвом.

Дарко Бањац (Фото: Горан Шурлан/РАС Србија)

– Међународна заједница мора овим „типовима“, попут Абдића, стати у крај, њихово појављивање било гдје може само изазвати узнемиреност. Грађанима Приједора захваљујем што су остали смирени и достојанствени и нису насјели на провокације, а чини се да је то некоме и био циљ – истакао је Бањац.

Хамдија Абдић Тигар прошетао је Приједором и састао се са повратницима који су, како каже “преживјели провокације приликом обиљежавања Дана републике Српске“.

– Крајишници су на опрезу и прате ситуацију у цијелој БиХ – рекао је у емисији „Добар дан БиХ“ Хајат ТВ-а бивши командант Армије РБиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар