Главно Свијет

Бечић: Неки су кренули путем издаје

ИЗ БАРА ПОРУЦИО: ЦРНОМ ГОРОМ ВИШЕ НЕЋЕ ВЛАДАТИ ТАЈКУНИ И КРИМИНАЛЦИ
  • Алекса БЕЧИЋ: Не може да се они који су изгубили на изборима, без избора врате на власт. Ради се о класичном гажењу Устава Црне Горе!

У БАРУ је вечерас одржан протест против најаве формирања мањинске владе, у организацији Демократске Црне Горе, а том приликом лидер ове странке Алекса Бечић поручио је да се од суда народа не може побјећи и да „никада више неће тајкуни и криминалци владати Црном Гором“.

Бечић је рекао да слобода живи међу народом и да се поново распламсава и да ће, како је навео, побиједити још јаче и убједљивије да „нико не би издао све нас заједно“, преноси РТЦГ.

“Због вашег достојанства и слободе, многи су нервозни. А није им лако, кренули су путем издаје и обмане. А када кренете путем превара онда су кратке ноге“, казао је Бечић.

Он је оцијенио да насиље призивају и изазивају они који, како је навео, беже од суда народа и који су кренули путем издаје изборне воље грађана Црне Горе.

„Они који су дозволили да се улицима Бара шетају тровачи наше деце и шверцери цигарета. Али нека знају да криминал и корупција неће више владати овом прелепом земљом“, поручио је Бечић и оцијенио да се „ујединила Црна Гора, ујединио се Бар“.

Функционер Демократске Црне Горе Драган Туфегџић рекао је да  се изборна воља мора очувати.

Он је оцијенио да слобода која је освојена „не смије бити одузета“

Туфегџић је рекао да неће да га мире, како је навео, „са онима који су уништили привреду Бара и Црне Горе, који су нас довели у очајно стање, који су одговорни за криминал“.

„Њима смо 30. августа 2020. године рекли где им је мјесто“, поручио је Туфегџић.

Посланик Албин Ћеман казао је да се улази „у завршну фазу издајничког плана УРА и ДПС“, додају Вијести.

„Партије са упитним цензусом су пучисти Устава Црне Горе. Када им поручујемо да су у бунилу и политичкој корупцији они упорно понављају нама да смо радикални и да смо скренули десно. Тиме покушавају да се политички оперу и прикрију издају Црне Горе“, рекао је Ћеман.

Поручио им је „да изађу из мрачних соба тајкуна и криминалаца и дођу међу народ, да им народ каже шта мисли“.

„А мисли да треба да се распишу ванредни парламентарни избори“, рекао је Ћеман.

Грађани се се окупили испред барске гимназије „Нико Роловић“ на позив представника Демократа.

Демократска Црна Гора организовала је више протеста у црногорским градовима, поводом најаве формирања мањинске владе.

Наредни протест биће одржан сутра увече у Подгорици.

Бечић је пре митинга изјавио данас да предлагање лидера Грађанског покрета УРА Дритана Абазовића за мандатара за састав нове владе, представља класичан уставни пуч.

Он наводи да је предлагање Абазовића супротно Уставу, члану 2, јер воља грађана није била да се они који су изгубили на изборима, без избора врате на власт. „Ради се о класичном гажењу Устава Црне Горе“, рекао је Бечић.

Поред тога, Бечић каже да нико на консултацијама код председника Мила Ђукановића није донио 41 потпис подршке посланика, за Абазовића.

Бечић наводи и да исход консултација код Ђукановића и јавно саопштени ставови партија нису ишли у правцу подршке 41 посланика мањинској влади. Бечић је поручио и да једино в.д. предсједника Скупштине Страхиња Булајић може сазвати наредну сједницу Скупштине.

„Све супротно томе било би гажење пословника, гажење Устава и класичан пуч“, поручио је Бечић. Он је казао да „Ако може да се формира техничка влада, унутар постојеће парламентарне већине и мањинских партија, па да на тај начин идемо ка изборима. Ако ни то не може, ја им нудим, да идемо одмах на изборе“, поручио је Бечић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар