Главно Скупштина РС

Биће одржана посебна сједница Народне скупштине РС о атацима на Устав Српске и њену имовину

НЕПРИЗНАТИ ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК НЕЛЕГАЛНИМ РАДЊАМА БИ ДА ПОНИШТИ ЕВРОПСКИ ПУТ БиХ
  • Предсједник НС РС Ненада СТЕВАНДИЋ: Заузећемо став и о покушајима да се геополитичка ситуација у свијету искористи на штету и против Републике Српске, њене имовине, грађана и функционера

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да би на наредној сједници парламента требало, између осталог, да буде заузет став о атацима на Устав Српске и њену имовину, али и о безбједносној ситуацији у свијету.

Стевандић је напоменуо да се у свијету дешавају страшне ствари, као и пријетње међународној колективној безбједности.

– Паралелно с тим се атакује на Устав Српске и њену имовину. Дакле, Народна скупштина Републике Српске ће као одговоран парламент о свему томе дати свој став – рекао је Стевандић.

Он је прецизирао да се у свијету усложњава политичка и безбједносна ситуација, те да паралелно с тим постоје покушаји да се европски пут БиХ поништи нелегалним радњама непризнатог високог представника.

– И да се, да кажемо, искористи геополитичка ситуација у свијету на штету и против Републике Српске, њене имовине, грађана, функционера и слично – рекао је Стевандић за Срну.

Колегијум Народне скупштине Републике Српске требало би сутра да утврди приједлог дневног реда и термин одржавања 11. посебне сједнице парламента Српске.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар