Главно РС и матица

Блокаде путева и мостова широм Србије, мањи инцидени у Београду, Н. Саду и С. Пазови

ОРГАНИЗАТОРИ СА АМБИЦИЈАМА ДА „ПАРАЛИШУ ЦЕЛУ СРБИЈУ“
  • Саво Манојловић из иницијативе Крени-промени: Грађани Србије били на протестима у великом броју. Блокаде саобраћајница организоване су на више од 47 локација

ГРАЂАНИ који су се данас окупили и блокирали неке од главних саобраћајница у Београду и више градова Србије почели су да се разилазе око 16.00 часова.

Протесте су организовали `иицијатива` Крени-Промени, којој је Рокфелерова фондација у априлу донирала 25.000 долара, и покрети окупљени око Еколошког устанка“.

Тачније, за вријеме блокаде на мосту у Новом Саду је дошло до туче и вербалних сукобе. Летјеле су и каменице.

Извештач Танјуга наводи, позивајући се на очевице, да је једно лице повређено.

Организатори су најавили да ће у Београду окупљање почети у 13.00 сати код центра Сава, у улици Милентија Поповића, а студенти су најавили окупљање у 13.00 сати код тржног центра Ушће.

Блокада аутопута код Центра Сава почела је у 14.00 сати, када су блокирани и кружни токови на Аутокоманди, Славији и код општине Нови Београд, као и Панчевачки, Бранков и Пупинов мост, са земунске стране, и Обреновачки пут код Умке и Барича, као и код Макишког поља.

За исто вријеме је најављена и „ауто блокада“ тих путних праваца,

Учесници акције су позвани да возе пет километара на сат – све до потпуног заустављања.

Организатори траже ослобађање свих ухапшених на претходним протестима, повлачење Закона о експропријацији и измјене Закона о референдуму и народној иницијативи.

Један од организатора протеста, Саво Манојловић из иницијативе Крени-промени, рекао је да су се грађани Србије одазвали протестима у великом броју, и да су протестне блокаде саобраћајница организоване на више од 47 локација.

Манојловић је агенцији Бета казао да је према тренутним сазнањима све протекло у најбољем реду осим инцидената који су се догодили у Новом Саду и Старој Пазови.

Изјавио је да је на мосту Газела током блокаде саобраћаја око 15.30 дошло до инцидента када је група навијача гађала каменицама и бакљама грађане који су блокирали мост.

На Газели се налази огроман број људи, цела Србија је паралисана, ово је највећа побуна грађана од 5. октобра (2000. године)“, рекао је Манојловић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар