Главно РС и матица

Боцан-Харченко: Србија је због неувођења санкција Русији под језивим притиском

АМБАСАДОР РФ У БЕОГРАДУ НАГЛАСИО ДА СТАВ ПРЕДСЈЕДНИКА СРБИЈЕ „ОСТАЈЕ ЧВРСТ“
  • Александар БОЦАН-ХАРЧЕКО: Захваљујући ставу Београда, развој културних и туристичких веза се одвија у контексту развоја економских односа, који нису ограничени ни на који начин и пут остаје отворен. Неке ствари нисмо успјели одмах да реализујемо због потешкоћа са логистиком пошто не живимо у вакууму, већ у окружењу где нажалост преовладавају русофобија и мере које нас ограничавају

AМБАСАДОР Русије у Београду Александар Боцан-Харченко рекао је да је руководство Србија под језивим притиском јер се принципијелно не придружује антируским санкцијама.

Боцан-Харченко је на отварању Трећег руско-српског културно-туристичког форума у Београду нагласио да такав став руководства и предсједника Србије Александра Вучића остаје чврст, што ће омогућити реализацију усвојених српско-руских договора и у сљедећој години, пренијели су београдски медији.

Он је оцијенио да је форум један од најважнијих догађаја билатералне агенде за 2022. годину и важна традиција у односима двије земље, која из разумљивих разлога има много шири политички, хуманитарни и културни значај.

– Захваљујући ставу Београда развој културних и туристичких веза се одвија у контексту развоја економских односа, који нису ограничени ни на који начин и пут остаје отворен. Неке ствари нисмо успјели одмах да реализујемо због потешкоћа са логистиком пошто не живимо у вакууму, већ у окружењу где нажалост преовладавају русофобија и мере које нас ограничавају – рекао је Боцан Харченко.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар