Главно Свијет

Бореновић: Борељ ми је потврдио да се БиХ придружила санкцијама ЕУ против Русије

НАВЕО ДА ЈЕ ПОДРЖАЛА ДЕСЕТ АНТИРУСКИХ ПАКЕТА БРИСЕЛА И 50 ОДЛУКА, ИЗЈАВА И ДЕКЛАРАЦИЈА
  • Тврди да га је и детаљни увид у званичне документе ЕУ, које је добио, недвосмислено јасно да је Србија остала једина земља у Европи која се није прикључила санкцијама против Руске Федерације

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК ПДП-а Бранислав Бореновића рекао је данас да му је високи представник за спољну политику и безбједност Жозеп Борељ одговорио да се БиХ придружила ЕУ санкцијама против Русије.

– Високи представник за спољну политику и безбједност Жозеп Борељ одговорио ми је на упит да ли БиХ прати спољну политику ЕУ и да ли се БиХ придружила рестриктивним мјерама против Руске Федерације. Одговор је врло јасан, БиХ се придружила ЕУ санкцијама против Русије – навео је Бореновић.

Бореновић тврди да се БиХ придружила у 10 пакета мјера против Руске Федерације, укључујући и више од 50 одлука, изјава и декларација које се тичу тих питања – од економских санкција, до санкција против појединаца и то током 2022. и 2023. године, осим у једној изјави.

– Будући да Предсједништво БиХ води спољну политику, можемо слободно рећи да гдје је /Милорад/ Додик стао, /Жељка/ Цвијановић је наставила, да се као власт континуитета на нивоу БиХ придружују санкцијама против Руске Федерације – рекао је он.

Бореновић каже да је и из одговора и детаљног увида у њихове званичне документе, које је добио, недвосмислено јасно да је Србија остала једина земља у Европи која се није прикључила санкцијама против Руске Федерације.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар