Главно Странке

Бореновић у Београду: Крајњи циљ опозиције у Републици Српској је понављање избора

ТРИВИЋ: НЕ БИ МИ БИО ПРОБЛЕМ ДА ПРИЗНАМ ПОРАЗ ДА СУ ИЗБОРИ БИЛИ ФЕР И ПОШТЕНИ
  • Јелена ТРИВИЋ: „Сви који су извршиоци инструкције да се прекраја воља грађана имају своје налогодавце и ту на ред ступају тужилаштва, очекујем да тужилаштва поступају и на бази онога што им ми подносимо али и по службеној дужности“

КАНДИДАТ за предсједника Републике Српске Јелена Тривић и потпредсједник Партије демократског прогреса (ПДП) поручила је данас да се на предсједничким изборима у БиХ догодила изборна крађа и додала да очекује да тужилаштва покрену истраге.

Тривић је на конференцији за медије у Београду навела да јој не би био проблем да призна пораз на фер и поштеним изборима и додала да није покрадена она, већ грађани Републике Српске.

Додала је да је било крађе на изборима на свим нивоима БиХ, те да очекује да тужилаштва покрену истраге.

„Сви који су извршиоци инструкције да се прекраја воља грађана имају своје налогодавце и ту на ред ступају тужилаштва, очекујем да тужилаштва поступају и на бази онога што им ми подносимо али и по службеној дужности“, казала је Тривић.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је да је крајњи циљ опозиције у Републици Српској понављање избора.

„Први велики, важан институционални корак донио је ЦИК – за поновно пребројавање гласова за избор предсједника Републике Српске, а на бази тога тражићемо да се преброје и остали нивои, а вјероватно и да се понове избори“, рекао је Бореновић.

Он је захвалио Србији због неутралног односа према изборима у Републици Српској, те истакао да „у ПДП-у немају никакав контакт са члановима ЦИК-а Вањом Бјелицом Прутином и Јованом Калабом“.

(Танјуг – Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар