Главно РС и матица

Божовић: Србија не подстиче мигранте да иду у БиХ – на Дрини данас зауставила чамац са седморицом

ОДБАЦИО ОПТУЖБЕ МИНИСТРА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА УНСКО-САНСКОГ КАНТОНА АНЕЛА РАМИЋА

НАЧЕЛНИК Управе граничне полиције Србије Миленко Божовић одбацио је данас као апсолутно нетачне тврдње да припадници МУП-а помажу мигрантима да што лакше уђу у сусједне земље и додао да се Србија носи врло успјешно са избјегличком кризом већ више од три и по године.

Он је ово изјавио поводом тврдњи министра унутрашњих послова Унско-санског кантона у БиХ Анела Рамића да „полиција Србија има некоректан однос и да чак илегалним мигрантима показује пут којим ће ући у БиХ“.

„Апсолутно су нетачне тврдње да Србија мигранте на било који начин усмерава ка другим земљама, суседима. Само током данашњег дана српска полиција пронашла је два аутобуса на територији Полицијске управе Шапца, у којима су се налазила 53 мигранта, који су заустављени и враћени у прихватне центре. Такође, полиција је на реци Дрини зауставила чамац са седам миграната који су покушали илегално да пређу границу“, рекао је Божовић.

Он је рекао да је током 2015. године у Србију дневно улазило и по 15.000 миграната, а да се у овом тренутку у центрима у Србији налази између 3.000 и 4.000 миграната.

Божовић је додао да је Србија посвећена заштити миграната и њихових права и да је показала хуман и цивилизован однос према сваком од њих, а тако ће и наставити да се понаша.

„Међутим, желим да подсетим да ови мигранти не потичу из Србије, нити је Србија њихова крајња дестинација. Зато саветујем својим колегама да поступају на законит и хуман начин у мигрантској кризи, као и да мигранте враћају у земље порекла или прву земљу с којом имају потписан споразум о реадмисији“, додао је Божовић.

Бета

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар