Главно РС и матица

Брнабић: Харадинај ми рекао да је „забрана званичницима Србије да посећују Косово“ – лажна вест

БРИСЕЛ ЗАПАДНОБАЛКАНСКИ САМИТ-ЦИРКУС ДОВЕО И ДО ПОЉСКОГ ГРАДА ПОЗНАЊА
  • Са премијером Сјеверне Македоније Зораном Заевом договорила да Београд и Скопље потпишу споразум о аутоматзованим економским оператерима, послије чега не би требало више да буде чекања на граници двије земље
  • Премијери западнобалканске шесторке састали се и прије радног доручка и званичног дијела самита али Брнабић у том неформалном састанку није учествовала

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић изјавила је данас у Познању да јој је косовски премијер Рамуш Харадинај рекао да је лажна вијест да су српским званичницима забрањене посете Косову.

„Чуди ме да лажне вести у Приштини шире саветници такозваног министра спољних послова, али ми је драго јер то смањује велику тензију у региону“, рекла је Брнабић новинарима послије радног доручка с премијерима са Западног Балкана.

Брнабић, која у Познању учествује на Самиту Западног Балкана у оквиру Берлинског процеса, казала је и да трговина међу земљама региона биљежи пад први пут у посљедњих седам година, пошто је од 2012. константно расла.

Она је навела да је радни доручак био „доста искрен и отворен“.

Брнабић је рекла да је јутрос на састанку с европском комесарком за саобраћај Виолетом Булц договорила да отварање транспортне заједнице Југоисточне Европе буде 13. септембра у Београду.

„Разговарали смо о регионалном приступу транспорту, модернизацији железничке мреже, аутопутева, лука, аеродрома“, рекла је српска премијерка.

Она је казала да се данас с премијером Сјеверне Македоније Зораном Заевом договорила да Београд и Скопље потпишу споразум о аутоматзованим економским оператерима, послије чега не би требало више да буде чекања на граници двије земље.

Премијери западнобалканске шесторке састали су јутрос и прије радног доручка и званичног дијела Самита  али на том неформалном састанку није учествовала премијерка Србије Ана Брнабић.

Косовски премијер објавио је на свом Твитер налогу фотографију уз текст „у Познању, у Пољској пре пленарне сједнице Самита Западног Балкана, дискусија са премијерима из региона“.

На фотографији се поред Харадинаја који у Познању предводи делегацију Косова, виде премијери Албаније Еди Рама, Црне Горе Душко Марковић, Сјеверне Македоније Зоран Заев, као и предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар