Главно РС и матица

Брнабић: Највероватније ће се ићи на нове, а не на поновљене изборе у Београду

„ТРАЖЕ УКИДАЊЕ ИЛИ ГАЖЕЊЕ НАШЕГ СУВЕРЕНИТЕТА – СУСПЕНДОВАЊЕ И НАШИХ ЗАКОНА“
  • Ана БРНАБИЋ: Ђиласова опозиција се не радује новим изборима, јер знају две ствари – да ови избори нису били покрадени, и да ће на новим изборима имати мање гласова и да ће их изгубити

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић изјавила је да ће се највероватније ићи на нове, а не поновљене изборе у Београду, додајући да „ниједан једини глас није украден“ и да никада неће прихватити међународну истрагу избора 17. децембра.

Брнабић је за београдске медије рекла да су избори прошли, да су били легитимни, као и да је посебно у Београду била јака контрола да „мува није могла да пролети, а не да се нешто украде“.

– Очигледно да не може да се направи већина, математички може, ми имамо већину, али Александар Вучић је поставио леп стандард – математика није политика – рекла је Брнабић, наводећи да су нови избори, „никако поновљени“, најреалнија опција у Београду.

Како каже, Ђиласова опозиција се не радује новим изборима, јер знају две ствари – да ови избори нису били покрадени, и да ће на новим изборима имати мање гласова и да ће их изгубити.

Упитана о томе што у Београду почињу консултације о Влади, а у Бриселу опозиција тражи од странаца истраге о изборима 17. децембра, Брнабић је рекла да опозицији више није довољан Европски парламент, већ сада иду у Европску комисију да „измаштавају како би истрага требало да изгледа“.

– Они не само да траже укидање или гажење нашег суверенитета, већ сада траже суспендовање домаћих институција и закона – рекла је Брнабић и нагласила да у том случају Србија више није ни протекторат.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар