Главно РС и матица

Брнабић: Није тачно да у Уједињеним нацијама нисам поменула резолуцију 1244

НЕКЕ ЗЕМЉЕ НЕ ЗНАЈУ НИ ГДЈЕ СУ ИМ ПАПИРИ О ПРИЗНАЊУ КОСОВА, АЛИ СЕ ЈЕРЕМИЋ ТИМЕ НИЈЕ БАВИО
  • „Ја сам јасно и гласно поменула резолуцију 1244, дан пре, када сам говорила у склопу Акција за мир и када сам апеловала да се мисија УНМИК-а не смањује ни у броју ни по мандату и да се поштује у потпуности резолуција УН 1244 СБ“

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је није тачно да она у Уједињеним нацијама у Њујорку није поменула резолуцију 1244 и оцијенила да су те тврдње потпуна бесмислица.

„Нетачно је да ја у УН нисам поменула резолуцију 1244. Ја сам јасно и гласно поменула резолуцију 1244, дан пре, када сам говорила у склопу Акција за мир и када сам апеловала да се мисија УНМИК-а не смањује ни у броју ни по мандату и да се поштује у потпуности резолуција УН 1244 СБ. То сви знају, а посебно онај ко је био у УН то зна“, рекла је Брнабић на питање новинара да ли то што није споменула ту резолуцију у УН значи да је Србија одустала од ње.

Она је оцијенила да су то „потпуно бесмислене спекулације неког ко нема чиме паметније да се бави, него да шири лажне вести“.

„То што то нисам рекла у свом говору на самој Скупштини УН, у генералној дебати, потпуно је јасно на шта сам мислила. Споменула сам, спомињемо увек, спомињемо на састанцима и то се најбоље види и по томе колико је успешна Влада Србије у повлачењу признања једнострано проглашене независности такозваног Косова, у односу на све раније владе“, рекла је она.

Она је истакла да постоје земље које не могу да нађу папире којима су признале Косово и додала да се „господин (Вук) Јеремић тиме уопште није бавио“.

„Ви имате земље које не знају где су им је папири којим су признале Косово, а наша влада, такозвани министар на стероидима је путовао, није слетао у Србију, али није тражио свим земљама које су рекле да су признале Косово, није тражио да погледа папир“, истакла је Брнабић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар