Главно РС и матица

Брнабић: Озбиљно сам забринута због информација да Британија стоји иза наоружавања Косова*

ПРЕДСЈЕДНИК ВЛАДЕ СРБИЈЕ УПОЗОРИЛА: ТО ЈЕ СТРАШНО И ШАЉЕ ПОГРЕШНЕ ПОРУКЕ
  • За ТВ Прва рекла: Забринута сам и тиме колику је подршку (на Западу) имао премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти да ускрати Србима у јужној покрајини основна људска права

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Србије Ана Брнабић рекла је да је озбиљно забринута због наоружавања самопроглашеног Косова и информација да Велика Британија стоји иза тога, те оцијенила да то много дестабилизује цијели регион.

„Озбиљно сам забринута због тога што други наоружавају Приштину. То је страшно и шаље погрешне поруке“ изјавила је Брнабићева за телевизију “Прва”.

Она је навела да је забринута и тиме колику је подршку (на Западу) имао премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти да ускрати Србима у јужној покрајини основна људска права, односно да остваре право гласа, прво на референдуму о уставним промјенама у области правосуђа, а потом и на изборима у Србији.

„Онда видимо овакве поруке које су сасвим јасне и очигледне. Колико то дестабилизује читав регион? Много. Остаје да о томе причамо потпуно отворено“ рекла је Брнабићева.

На питање када ће бити формирана градска власт Београда и влада Србије, Брнабићева је рекла да то зависи од скупштинске већине, брзине преговора са коалиционим партнерима, али да у овом тренутку нема одговор.

Она није жељела да одговори на питање ко је први избор за коалиционог партнера.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар