Главно РС и матица

Брнабић: Појачана заштита од дронова остаје – рушићемо их

ОТКРИЛА ДА СУ НЕЧИЈЕ БЕСПИЛОТНЕ ЛЕТЈЕЛИЦЕ СНИМАЛЕ ЈЕДАН ПОЛОЖАЈ ВС И ДВИЈЕ КАСАРНЕ
  • Нагласила да је подигнута борбена готовост Војске Србије, те навела да верује да постоји веза и да постоји много страних фактора који желе да знају какви су планови Србије у вези са безбједношћу Срба на Косову и Метохији

ПРЕДСЈЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да су беспилотне летјелице, које су данас уочене, снимале један положај у Копненој зони безбједности и двије касарне, те да ће налог предсједника Александра Вучића да се појача полицијска заштита у ваздуху остати на снази.

Говорећи о наређењу предсједника Србије, који је и врховни командант Војске Србије, да полете авиони „миг 29“ након што су уочени дронови који су надлијетали подручје Мердара и околину Рашке, Брнабићева је истакла да је ријеч о безбједности Срба на Косову и Метохији и генерално проблемима који постоје у јужној покрајини.

– Уколико се овакве ствари буду понављале ми ћемо сваку такву летјелицу да срушимо, као што би урадила свака друга земља – рекла је Брнабићева за РТС.

Она није хтјела да изнесе више информација о томе да ли је познато чије су биле летјелице, те додала да је могуће да ће о томе говорити Вучић и министар одбране Милош Вучевић.

Нагласила је да је подигнута борбена готовост Војске Србије, те навела да верује да постоји веза и да постоји много страних фактора који желе да знају какви су планови Србије у вези са безбједношћу Срба на Косову и Метохији.

– Оно што ћемо се ми трудити да радимо као и до сада је да чувамо мир, да чувамо безбједност, да покушамо да утичемо на стабилност иако је овом тренутку изузетно тешко зато што, са друге стране, имамо људе који не размишљају рационално и који ће употребити све што може да се употреби да даље дестабилизују ситуацију и да својим једностраним потезима угрозе безбедност – нагласила је премијерка Србије.

РТС је раније пренио да су на подручју Мердара и у околини Рашке примијећени непознати дронови који су осматрали касарне и положаје Војске Србије због чега је предсједник Србије Александар Вучић наредио подизање авиона миг 29 да се униште те летјелице.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар