Главно РС и матица

Брнабић: Поруке из Поточара имале су за циљ – напад на Србију

НЕКИ СУ ИЗБРИСАЛИ СВЕ СРПСКЕ ЖРТВЕ И У ДРУГОМ СВЈЕТСКОМ РАТУ И ТОКОМ ДЕВЕДЕСЕТИХ
  • Аљбин Курти изјавио у Поточарима рекао да је „оно што се десило у Сребреници најгори злочин у Европи од краја Првог свјетског рата“

ПРЕМИЈЕР Србије Ана Брнабић је оцијенила да су све поруке из Поточара, на комеморацији у Сребреници, биле с циљем да се нападне Србија, а да су избрисали све српске жртве током ратова деведесетих.

– Пореде са Холокаустом и у потпуности заборављају Јасеновац и све оно што се Србима десило од почетка Другог светског рата. Крену и да негирају и сву српску, ромску, јеврејску, али пре свега српску децу, која су на најужаснији начин страдала у првом концентрационом логору у Јасеновцу -рекла је Брнабићева.

Она је навела да нико не оде у Братунац, нити каже ријеч о 3.000 жртава у Подрињу.

На тај начин, оцијенила је она, поништавају се и жртве Сребренице, али многима је и то у реду све док додатно понижавају Србију и изнова убијају српске старе људе, жене, дјецу.

– Моја порука и жеља свима онима који данас шаљу те поруке је другачија будућност, да не причамо о прошлости, да разговарамо о томе шта заједно можемо да радимо да би овај регион био један од просперитетнијих у Европи – рекла је Брнабићева за тв Пинк.

Подсјетивши да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио јуче у Сребреници да је „оно што се десило у Сребреници најгори злочин у Европи од краја Првог свјетског рата“, Брнабићева је истакла да то нема везе са Сребреницом, нити са поштовањем жртава.

Она је рекла да Србија, у сваком случају, тим притисцима треба да се одупре.

– Србија трпи огромне притиске који ће бити све већи – навела је она, уз оцјену да притисци постоје, јер многима не одговара стабилна и јака Србија каква је данас.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар