Главно РС и матица

Брнабић се у УН захвалила Трампу на његовом „разумевању Србије и што чује њен глас“

НАСТУПИЋЕ НА БЛУМБЕРГОВОМ ГЛОБАЛНОМ БИЗНИС-ФОРУМУ И ПРЕД ГЕНЕРАЛНОМ СКУПШТИНОМ УН

Ана Брнабић са републиканским сенатором Роном Џонсоном.

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић, која је синоћ присуствовала традиционалном пријему који у Уједињеним нацијама приређује амерички предсједник уочи почетка Генералне дебате у УН, захвалила се Доналду Трампу на разумевању за ставове Србије.

„Не могу да кажем да смо имали прилике за неки дугачак разговор, али сам се захвалила у име грађана Србије за једно ново разумевање Србије и једну отвореност према Србији и да се разуме и наш став и да се чује наш глас“, рекла је премијерка о свом разговору с америчким предсједником Трампом, преноси Радио-телевизија Србије.

Она је пренијела увјерење да Србија „заслужује једно ново поштовање у свету, да сви препознају напоре председника Вучића да изградимо један миран, стабилан, безбедан регион“.

Премијерка је навела да је увијек прва тема дијалог Београда и Приштине али да се говори и о реформама у Србији и добрим економским резултатима.

Ана Брнабић се уочи отварања Генералне скупштине састала са републиканским сенатором Роном Џонсоном.

У делегацији Србије на 73. заседању Генералне скупштине УН у Њујорку коју предводи премијерка Брнабић је и министар спољних послова Ивица Дачић.

Премијерка ће учествовати и на скупу „Акција за мир“ посвећеном мировним операцијама а у сриједу ће учествовати и на глобалном „Блумберговом“ бизнис форуму, док ће у четвртак одржати говор пред Генералном скупштином УН.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар