Главно РС и матица

Брнабић традиционалним ударцем у звоно затвара Њујоршку берзу

РАЗГОВАРАЛА СА РУКОВОДСТВОМ ЊУЈОРШКОГ ИСТ-ВЕСТ ИНСТИТУТА
  • Предсједник Института је Камерун Мантер, некадашњи амбасадор САД у Србији

ПРЕДСЈЕДНИЦА Владе Србије, Ана Брнабић започела је посјету Сједињеним Америчким Државама, радном вечером са представницима Ист-Вест Института у Њујорку.

То је глобална мрежа истакнутих политичара, лидера, пословних људи, представника невладиног сектора и академске заједнице. Предсједник Института је Камерун Мантер, некадашњи амбасадор САД у Србији.

У разговору са предсједником и члановима Института, премијерка Брнабић представила је актуелну економску ситуацију у Србији и приоритете Владе. Брнабић је истакла да је у протекле три године Србија значајно трансформисала своју економију, што потврђују економски показатељи и признања релевантних и кредибилних међународних институција.

„Захваљујући одговорној економској политици која је започета у мандату претходне Владе, а коју је наставила Влада коју ја водим, Србија данас има стабилну економију”, нагласила је Брнабић.

Још је додала: „Да бисмо подстакли младе да се опробају у бизнису, од октобра ступа на снагу уредба која све оне који оснују фирму одмах после завршетка средње школе или факултета, ослобађа плаћања пореза и доприноса држави у првих годину дана рада фирме. Уколико фирма буде успешна, држава ће касније наплаћивати порез, а уколико фирма не издржи тест тржишта, навели смо младе људе да покушају, што је јако важно, обзиром да желимо да градимо предузетничку културу у Србији“.

Ист-Вест Институт једна је од најутицајнијих институција у области међународних односа и спољне политике у свијету. Међу најважније активности Института убраја се организација првих војно-војних разговора између чланица НАТО и Варшавског пакта почетком 80. година прошлог века, као и активна улога у земљама у транзицији у источној Европи, укључујући и кризу у некадашњој Југославији. У 2016. години Институт је био један од оснивача Глобалне комисије за безбједност у сајбер простору.

Предсједница Владе Србије, Ана Брнабић ће у наставку посјете Сједињеним Државама, данас имати ту првилилегију да, традиционалним ударцем у звоно, затвори Њујоршку берзу и састане се са предсједницом Њујоршке берзе Стејси Канингхам.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар