Главно РС и матица

Брнабић: Вучић одбио да буде једини кандидат за лидера СНС, продужен му мандат до избора

ПОСЛИЈЕ ИЗБОРА У АПРИЛУ 2022. БИЋЕ И ИЗАБРАНИ ПРЕДСЈЕДНИК СТРАНКЕ И ЊЕГОВ ЗАМЈЕНИК
  • Нови потпредсједници СНС су Милош Вучевић, Синиша Мали, Владимир Орлић, Невена Ђурић, Марко Ђурић, којем је замрзнут мандат због свог амбасадорског ангажовања, Александар Шапић и Ана Брнабић

ПРЕДСЈЕДНИК Српске напредне странке Александар Вучић одбио је да прихвати једногласан приједлог свих чланова те странке и поново се кандидује као једини кандидат за предсједника СНС-а, казала је од данас потпредсједница те странке Ана Брнабић.

Како је навела, након завршене пете изборне скупштине СНС-а, пронашли су компромисно рјешење које подразумијева да Вучић предводи СНС до избора у априлу након чега ће бити одржана ванредна сједница Скупштине на којој ће бити изабрани предсједник и замјеник предсједника СНС-а.

“Једногласна одлука свих чланова СНС, свих месних, градских одбора била је да председник Александар Вучић настави и да буде једини кандидат за председника СНС-а. Александар Вучић је одбио да се кандидује за председника СНС-а, па смо постигли компримисно решење и продужили му мандат тако да ће наставити да води СНС до ових избора, односно да подржи странку и помогне јој и за ове изборе”, казала је Брнабић.

Након избора који ће бити одржани 3. априла, Српска напредна странка ће, како је најавила Брнабић, имати ванредни конгрес на којем ће изабрати и предсједника и замјеника предсједника странке.

На данашјој сједници Скупштине, како је казала Брнабић, усвојено је 10 начела политичког дјеловања СНС-а, Извјештај о раду СНС, а изабрани су и руководећи органи странке, односно нови Главни одбор, нови Извршни одбор и за предсједника Извршног одбора Дарка Глишића, као и нове чланове Предсједништва странке.

Нови потпредсједници СНС-а, како је испричала, су Милош Вучевић, Синиша Мали, Владимир Орлић, Невена Ђурић, Марко Ђурић, којем је замрзнут мандат због свог амбасадорског ангажовања, Александар Шапић и Ана Брнабић.

Брнабић каже да је данас изабрано мање од 100 чланова Предсједништва странке, а да се посебно поноси тиме што су велики број нових чланова Предсједништва жене.

“Важно је и поносна сам што имамо око 50 потпуно нових чланова Председништва СНС-а, од којих је значајан број младих у складу са оним што је председник СНС-а Алексндар Вучић тражио од нас, а то је и да покренемо смену генерација и да дамо већу шансу младима, што смо радили и све ово време кроз Академију младих лидера”, навела је.

У том смисли истакла је и да је један од потпредсједника странке млада Невена Ђурић, којој су на приједлог Александра Вучића дали пуно повјерење да, како каже, да све од себе и да на крају крајева својом храброшћу да примјер како се борити у будућности, а и на изборима на свим нивоима 3. априла.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар