Главно РС и матица

Брнабић: Захтјев организатора протеста да буде повучен Закон о референдуму је – неуставан

„КАО ПРЕМИЈЕР НЕЋУ ДОЗВОЛИТИ ДА СЕ ТО ПРОМЕНИ ПА МАКАР МИЛИОНА ЉУДИ ИЗАШЛО НА УЛИЦЕ“
  • “Устав не предвиђа праг за референдум, а Закон о референдуму из 1994. године предвиђа праг и ми само изједначавамо Закон са Уставом»

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да је неуставан захтјев организатора протеста да буде повучен Закон о референдуму.

Брнабићева је рекла да се Закон о референдуму мијењао како би се ускладио са важећим Уставом из 2006. године.

“Устав не предвиђа праг за референдум, а Закон о референдуму из 1994. године предвиђа праг и ми само изједначавамо Закон са Уставом. Овим протестом се тражи да не поштујемо Устав и законе наше земље”, истакла је Брнабићева, одговарајући на питања новинара послије промоције новог портала green.gov.rs у владиној Канцеларији за ИТ и еУправу.

Она је додала да ће као премијер Србије наставити да поштује Устав и законе своје земље и да неће дозволити да се то промијени “па макар и милион људи изашло на улице”.

Коментаришући захтјев за повлачење Закона о експропријацији, Брнабићева је рекла да ће се измјене и допуне тог закона наћи на сједници Владе Србије у четвртак, 9. децембра, додајући да је предсједник Србије Александар Вучић дао налог да се продуже одређени рокови.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар