Главно РС и матица

Четири општине севера Косова са српском већином прекидају односе са Приштином

ЊИХОВИ ЧЕЛНИЦИ – ГОРАН РАКИЋ, СТЕВАН ВУЛОВИЋ, ВУЧИНА ЈАНКОВИЋ И ЗОРАН ТОДИЋ – ПОДНИЈЕЛИ ОСТАВКЕ
  • Траже укидање такси на робу из централне Србије и ослобађање похапшених Срба

ЧЕЛНИЦИ четири општине са сјевера Косова поднели су данас оставке због како су навели „кршења људских и економских права Срба“ на Косову од стране приштинских власти, пренијела је Радио-телевизија Србије.

Оставке су на ванредним седницама скупштина општина са сјевера Косова поднијели градоначелник Сјеверне Косовске Митровице Горан Ракић, предсједник општине Зубин Поток Стеван Вуловић, предсједник општине Звечан Вучина Јанковић и предсједник општине Лепосавић Зоран Тодић.

По наводима РТС, четири општине са српском већином усвојиле су Декларацију о прекиду свих институционалних односа са привременим институцијама у Приштини.

Градоначелник Сјеверне Косовске Митровице Горан Ракић поднио је раније данас оставку на ту функцију због, како је рекао, „увођења антицивилизацијских такси којима је Србима на Косову и Метохији угрожено право на живот, лијечење и информисање као и неоправданог хапшења грађана Сјеверне Митровице и покушаја убиства потпредсједника Српске листе Милана Радоичића“.

У сјеверном дијелу Косовске Митровице данас је у 12 часова почео мирни протест са кога ће бити упућен захтјев Приштини да повуче одлуку о повећању таксе на увоз робе из Србије као и захтјев за ослобађање Срба које је косовска полиција ухапсила у оквиру истраге о убиству лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар