Главно Странке

Човић: Партнерство које постоји између мене и Додика пренијећемо на све своје сараднике

ВОДЕЋЕ СТРАНКЕ СРБА И ХРВАТА ЖЕЛЕ ДА ЈАКО ПАРТНЕРСТВО ИМАЈУ И У ЧЕТИРИ НАРЕДНЕ ГОДИНЕ
  • Драган ЧОВИЋ: Треба конституисати парламентарну већину и онда ћемо сјести и сложити даљи редосљед. Тврдим да наше партнерство, када је у питању кадрирање, неће бити угрожено. Оно нема алтернативу. Мислим да ћемо и у Дому народа имати стабилну већину девет или 10 делегата, на коју се неће моћи утицати

Извор: РТРС

СНСД и ХДЗ БиХ у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ имаће већину на коју се неће моћи утицати, изјавио је предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић након састанка делегација ових странака у Мостару.

Он је потврдио јако партнерство ХДЗ БиХ и СНСД и опредјељеност за заједнички рад у наредне четири године.

– Предсједника СНСД Милорада Додика информисао сам о чему је ХДЗ БиХ разговарао са осталим странкама и шта је договорено са странкама такозване осморке у ФБиХ. Информисао сам га шта смо у детаље договорили и програмска начела која договарамо са једном структуром странака – рекао је Човић.

Нагласио да су се ХДЗ БиХ и СНСД сагласили да своје партнерство потврде 1. децембра на конститутивној сједници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

– Желимо да имамо Владу ФБиХ до краја године. У кантонима такође до краја године и све што је неопходно направити – рекао је Човић.

Поручио да ће ниво партнерства који постоји између њега и Додика пренијети на све сараднике на свим нивоима власти.

– Драго нам је да ће и комуникација са представником у Републици Српској бити добра. Видјећемо да то буде на читавом подручју гдје ХДЗ и СНСД имају учешће у власти. Настојаћемо да имамо коректан однос на свим нивоима – поручио је Човић.

Одговарајући на питање новинара да ли се са делегацијом СНСД-а разговарало о именима у Савјету министара БиХ, Човић је одговорио да данас није било ријечи о кадровским питањима.

– Треба конституисати парламентарну већину и онда ћемо сјести и сложити даљи редосљед. Тврдим да наше партнерство, када је у питању кадрирање, неће бити угрожено. Оно нема алтернативу. Мислим да ћемо и у Дому народа имати стабилну већину девет или 10 делегата, на коју се неће моћи утицати – рекао је Човић.

Говорећи о томе зашто се заобилазе неке странке у преговорима у ФБиХ, Човић је нагласио да су на нивоу ФБиХ разговарали са свима осим са ДФ-ом, те да је тај процес приведен крају.

– Са странкама које су до сада дјелимично биле у власти усаглашен је заједнички програм и начела рада. Не би ме изненадило да идуће седмице та начела представимо јавности. Нисмо ушли у подјелу фотеља. Колико ћемо тај договор спустити на нивое појединих кантона, видјећемо. Наш циљ је да имамо легитимне представнике за столом – закључио је Човић

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар