Главно Федерација/БиХ

Човић поклонио Вучићу слику „Праље на Неретви“ са посветом

ТАНЈУГ: ПРИЈАТЕЉСКИ ДОЧЕК И СУСРЕТ У СКЛАДУ СА ЊИХОВИМ БЛИСКИМ ПАРТНЕРСКИМ ОДНОСИМА

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић допутовао је данас послије подне у Мостар, гдје се састао са хрватским чланом Предсједништва Босне и Херцеговине Драганом Човићем.

Сусрет српског предсједника Александра Вучића и хрватског члана Предсједништва БиХ Драгана Човића почео је, у складу са њиховим блиским партнерским односима, сасвим пријатељски, личним поклоном који је Човић спремио за добродошлицу српском колеги.

Човић је, наиме, српском предсједнику даровао, као лични поклон, слику „Праље на Неретви“, 1976, аутора, мостарског сликара Владе Пуљића.

„Драгом пријатељу, Александру Вучићу, Предсједнику Републике Србије од Драгана Човића, хрватског члана Пређедништва Босне и Херцеговине“, наведено је у посвети на полеђини слике

За њихов сусрет влада велико медијско интересовање, те је огроман број телевизијских и новинарских екипа сачекао шефа српске државе испред сједишта хрватског члана Предсједништва БиХ.

Вучић у Мостару сутра отвара 21. Међународни привредни сајам, на којем ће се Србија, као земља – партнер, представити кроз учешће више од 60 најјачих српских компанија, као и пратећим културним програмом.

Поред економије и билатералних и регионалних тема, предсједника Србије у Мостару очекују и значајни политички разговори, будући да ће сутра разговарати са Бојком Борисовим, предсједником Бугарске која предсједава ЕУ, а једна од тема могла би да буде предстојећи Самит ЕУ – Западни Балкан, у Софији.

Вучић је посљедњи пут боравио у Мостару прије мјесец дана, 6. марта, када је учествовао на трилатералном састанку чланова Предсједништва БиХ и предсједнице Хрватске Колинде Грабар-Китаровић.

Вучић је, тада, позвао привреднике на сајам у Мостару на којем је Србија земља партнер.

У Мостар, поводом Сајма привреде, долазе и предсједник Црне Горе Филип Вујановић, и хрватски премијер Андреј Пленковић.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар