Главно Федерација/БиХ

Човић позвао политичке партнере у БиХ на заједничко рјешавање проблема

НАЈАВИО „ВЕЛИКИ БРОЈ САСТАНАКА СА ЛИДЕРИМА ИЗ РЕГИОНА НА МАРГИНАМА САЈМА У МОСТАРУ“
  • Драган ЧОВИЋ: Наредних седам дана треба искористити да се догађаји који су често извор политичке кризе, као што је било наметање измјена Изборног закона БиХ и сада превирања око резолуције о Сребреници у УН, амортизују на политички начин који ће бити прихватљив за све

ДРАГАН Човић, предсједник ХДЗ БиХ, истакао је да сви који покушавају зауставити позитивне процесе у БиХ неће у томе успјети, те позвао политичке партнере на заједничко рјешавање проблема.

Човић је рекао да наредних седам дана треба искористити да се догађаји који су често извор политичке кризе, као што је било наметање измјена Изборног закона БиХ и сада превирања око резолуције о Сребреници у УН, амортизују на политички начин који ће бити прихватљив за све.

Он је истакао да се сви проблеми морају рјешавати мирним путем, с циљем наставка преговарачког процеса са ЕУ.

– Сигуран сам да имамо довољно одговорности да пратимо те процесе на најпримјеренији начин, а сви који се труде да узбуркају политичку сцену у БиХ не треба им превише напора, није то тешко узбуркати – оцијенио је Човић.

Он је рекао новинарима у Грудама да му је важно да шире окружење БиХ „не баци никакав безбједносни или било какав негативни утицај на овај простор“ и да је увјерен да се то неће десити.

Човић је за идућу седмцу најавио велики број састанака са предсједницима држава и влада из окружења на маргинама Међународног сајма привреде у Мостару, преносе федерални медији.

– Сигуран сам да ћемо на маргинама Сајма отворити неке преговарачке процесе о самој БиХ, како би већ на првим сједницама Савјета министара можда поновно на дневни ред дошла законска рјешења која нисмо завршили – Приједлог измјена Изборног закона БиХ, Приједлог закона о суду и друга питања, а како би опет послали поруку пријатељима из Брисела да се овај процес не смије зауставити – поручио је Човић.

С обзиром на то да су европски избори у јуну, Човић сматра да је важно искористити идућих неколико мјесеци како би се са званичницима са којима су отворени процеси, направили јасни планови за ову и сљедећу годину.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар