Главно Странке

Црнадак: Опозиција не води харангу против Додика већ брани Народну скупштину и Српску

ТВРДИ ДА ОНИ КОЈИ НИСУ ГЛАСАЛИ ЗА ЗАКЉУЧКЕ НС РС ИМАЈУ ПРАВО ДА КРИТИКУЈУ ЊИХОВО КРШЕЊЕ
  • Шеф Клуба посланика ПДП у Народној скупштини РС Игор ЦРНАДАК: Кад су већ прекршили закључак да би добили паре за кумову зграду, питам их – зашто Закон о Уставном суду БиХ без страних судија не усвоје у Дому народа, гдје имају потребну већину са својим стратешким партнером ХДЗ? Хајде, патриоте, ако вам је стало до Српске – усвојите закон у Дому народа, па ћемо се сви заједно борити да прође и у Представничком дому
  • Црнадак тврди да је проблем који Додик има са Тужилаштвом БиХ само његов и да није у реду да цијелу Републику Српску повезује са тим: Нажалост, он има проблем и са Окружним тужилаштвом у Бањалуци, које је Додикову кривичну пријаву против Шмита за лажно представљање прослиједило у Сарајево и није подигло оптужницу. Шмит је више пута боравио у Републици Српској и представљао се као Високи представник, чиме је евентуално кривично дјело починио у Републици Српској и могао је бити процесуиран од стране тужилаца у Републици Српској

Извор: РТРС

ОПОЗИЦИЈА не води никакву харангу против Додика него жестоко брани Народну скупштину и Републику Српску, јер нису људи гинули у рату да би СНСД ово радио од најважније народне институције, рекао је Игор Црнадак шеф Клуба посланика ПДП у Народној скупштини Републике Српске, реагујући на изјаве предсјеника СНСД Милорада Додика.

– Позивам Додика да престане износити неистине, заиста је неприкладно за његове године, јер закључак НСРС да се неће усвајати други закони док се не усвоји Закон о Уставном суду БиХ јесте прекршен и то управо од Додика и СНСД – истакао је Црнадак.

Али, додаје Црнадак, кад су већ прекршили закључак да би добили паре за кумову зграду, ја их питам – зашто Закон о Уставном суду БиХ без страних судија не усвоје у Дому народа, гдје имају потребну већину са својим стратешким партнером ХДЗ?

– Хајде, патриоте, ако вам је стало до Српске – усвојите закон у Дому народа, па ћемо се сви заједно борити да прође и у Представничком дому – поручио је.

Црнадак каже да, што се тиче правног проблема који Додик има са Тужилаштвом БиХ, то заиста јесте његов проблем и није у реду да цијелу Републику Српску повезује са тим.

– Нажалост, он има проблем и са Окружним тужилаштвом у Бањалуци, које је Додикову кривичну пријаву против Шмита за лажно представљање прослиједило у Сарајево и није подигло оптужницу. Шмит је више пута боравио у Републици Српској и представљао се као Високи представник, чиме је евентуално кривично дјело починио у Републици Српској и могао је бити процесуиран од стране тужилаца у Републици Српској – рекао је Црнадак.

Додао је да су коментари да они који нису гласали за закључке НСРС немају право критиковати њихово кршење су толико глупи, да је на њих тешко одговорити.

– Кад се нешто усвоји, онда је то обавезујуће за све, и за оне који су гласали и за оне који нису. По њиховој логици, ко није гласао за Закон о саобраћају не мора поштовати ограничење брзине и може улазити у једносмјерне улице – закључује Црнадак.

1 коментар

Кликни овде да поставиш коментар