Главно Скупштина РС

Чубриловић: Амбасадори из ЕУ показали су разумијевање на састанку са представницима Српске

ЛИДЕРИ ВЛАДАЈУЋЕ КОАЛИЦИЈЕ У РС: НЕ РАДИ СЕ О ИЗДВАЈАЊУ НИ ПРОМЈЕНИ ГРАНИЦА БиХ
  • Предсједник Народне скупштине РС Недељко ЧУБРИЛОВИЋ послије састанка у источном Сарајеву: „Указали смо на чињеницу да такозвана међународна заједница на БиХ гледа као на експеримент и да је било довољно времена да би се престало са експериментисањем народима, државном заједницом, ентитетима

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да су европски амбасадори на састанку са представницима Српске изразили разумијевање.

„Не може се говорити о некој толеранцији, али је сигурно да постоји разумијевање“, рекао је Чубриловић.

Он је истакао да су представници Републике Српске на састанку указали да нико у Српској не ради на издвајању или промјени граница.

„Указали смо на чињеницу да такозвана међународна заједница на БиХ гледа као на експеримент и да је било довољно времена да би се престало са експериментисањем народима, државном заједницом, ентитетима“, додао је Чубриловић.

Он је истакао да би требало више да се уважава чињеница шта је све прошао овај народ и да сви треба да раде на томе да се тензије смање.

„Република Српска треба да зашити свој интерес јер свака интервенција или високог представника или Суда БиХ ставља Српску у неповољан положај. Мислим да је томе дошао крај и да се ово не може схватити као нечији хир, него заиста као потреба да се престане са тим“, поручио је Чубриловић.

У сједишту Републике Српске у Источном Сарајеву данас је одржан састанак званичника Српске са амбасадорима европских земаља у БиХ.

Састанку су присуствовали предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић, предсједник Владе Српске Радован Вишковић, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија и замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић.

Присутни су били и предсједници политичких партија владајуће коалиције у Републици Српској Драган Чавић, Дарко Бањац и Ненад Стевандић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар