Главно Странке

Чубриловић: Мале хидроелектране нису направиле велики проблем у владајућој коалицији

МОГУЋА СУ НОВА НАДСТРАНАЧКА ОКУПЉАЊА ОКО КАНДИДАТА У ФБиХ
  • Недељко ЧУБРИЛОВИЋ: Поносан сам што је Демос за кратко вријеме успио да пријави учествовање у изборима за органе власти у 57 локалних заједница. Увјерен сам у освајање између 60 и 70 одборника у градским и општинским скупштинама, те три или четири позиције начелника општина

ПРЕДСЕДНИК Демоса Недељко Чубриловић рекао је да нема, нити је било икаквог ултиматума у владајућој коалицији на републичком нивоу, те да је било и да ће бити међустраначких разговора, како унутар коалиција, тако и између странака које се налазе на различитим странама у структури власти.

„Тачно је да смо имали разговоре унутар владајуће коалиције, што је сасвим нормално, очекивано и потребно, о разним актуелним темама, па и о учествовању на локалним изборима, као и о нашим међусобним односима у том процесу“, рекао је Чубриловић за „Еуроблиц“.

Он је додао да су представници СНСД-а предложили и „након аргументоване дискусије, остале странке су се сложиле да, без велике потребе, не би било опортуно тренутно улазити у савезе са политичким странкама које не дијеле опредјељења и вриједности које има актуелна већина у Народној скупштини Српске“.

Чубриловић је навео да су и у тако формулисаним ставовима могући изузеци, те нагласио да се на примјеру заједничког кандидата за начелника Сребренице види да су све српске странке спремне на компромис и договор.

Он је додао да очекује да ће слично бити и у још неким локалним заједницама, прије свега у Федерацији БиХ.

Према његовим ријечима, што се тиче расподјеле функција, Демос је мање-више задовољан, „тим прије што треба имати на уму да се не могу и не требају постављати нови кадрови док претходним не истекне мандат“.

Чубриловић је додао да извјестан број људи, из готово свих коалиционих странака, то не разумије.

Одговарајући на питање да ли су, након што су на сједници Народне скупштине пали закључци СНСД-а о забрани градње малих хидроцентрала, различити интереси уздрмали односе у коалицији, он је нагласио да нису, додајући да мале хидроелектране јесу значајан проблем, али не толики да би због њих пала већина у Народној скупштини.

Чубриловић је рекао да, с друге стране, управо тај примјер најбоље показује да у већини нема ултиматума, него свака странка доноси самостално ставове и онда се то усаглашава.

Говорећи о предстојећим локалним изборима, Чубриловић је навео да је поносан на чињеницу да је Демос за кратко вријеме постојања успио да пријави учествовање у изборима за органе власти у 57 локалних заједница, те је нагласио да има довољно кандидата за одборнике и здраву конкуренцију међу њима и да пред бираче може изаћи с новим лицима која имају успјешне резултате иза себе.     

Чубриловић је рекао да је Демос увјерен у добар изборни резултат, а за ову странку то је освајање између 60 и 70 одборника у градским и општинским скупштинама, те три или четири позиције начелника општина.

„У сваком случају, након наредних локалних избора у многим општинама и градовима Демос ће се више питати него данас. Такође, за нас су локални избори увертира за парламентарне изборе 2022. године“, истакао је Чубриловић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар