Главно Странке

Чубриловић: Могу мислити шта српски народ мисли о Босићевом ставу

ПРЕДСЈЕДНИК ДЕМОСА ОСУДИО БИВШЕГ ЛИДЕРА СДС ЗА ДОВОЂЕЊЕ У ВЕЗУ ПОДРШКУ ДОДИКУ И ХИТЛЕРУ
  • Недељко ЧУБРИЛОВИЋ: Народ је показао за кога је, а губитници би требало да покажу мало достојанства и присебности

ПРЕДСЈЕДНИК Демоса Недељко Чубриловић рекао је да изјава бившег предсједника СДС-а Младена Босића, у којој пореди подршку коју Милорад Додик има у српском народу са подршком коју је Хитлер имао у нацистичкој Њемачкој, не приличи ни овом тренутку, ни озбиљним људима.

– Народ је показао за кога је, а губитници би требало да покажу мало достојанства и присебности. Да признају то што је евидентирала и коначно потврдила Централна изборна комисија БиХ – изјавио је Чубриловић Срни.

Према његовим ријечима, СДС треба да се окрене себи, својим пословима и да анализира своје грешке.

– Ако хоће да граде политичку будућност својих политичких опција, ово сигурно није начин и приступ да би се то могло урадити. Могу мислити шта српски народ мисли о једном таквом ставу, када је у питању неко као што је Босић, који коментарише на тај начин – поручио је Чубриловић.

Члан Предсједништва СДС-а у оставци Младен Босић јуче је, у програму телевизије Н1, коментаришући изборне резултата и оставке предсједника и чланова Предсједништва СДС-а, упоредио подршку коју је Милорад Додик добио од српског народа у Републици Српској са подршком коју је имао Хитлер у нацистичкој Њемачкој.

– То што неко добије пуно гласова не значи да је добар. Да не спомињем Хитлера који је имао подршку њемачког народа, као драстичан примјер – рекао је Босић.

Водитељ емисије није реаговао, нити се на било какав начин оградио од такве изјаве, коју су пренијели и поједини медији у Републици Српској.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар