Главно Скупштина РС

Чубриловић: Треба се понашати као да не постоје ни Бакир, ни његове изјаве

„КО ЈОШ ИЗВАН САРАЈЕВА УВАЖАВА ИЗЕТБЕГОВИЋА КОЈИ СРБЕ НАЗИВА ГЕНОЦИДАШИМА?“
  • Ја ниједног политичара, амбасадора, нисам срео који је давао посебан значај политичком утицају Бакира”

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић сматра да изјавама предсједника СДА Бакира Изетбеговића не треба придавати значаја и да се треба понашати као да не постоји ни Бакир, ни његове изјаве.

“Не знам има ли смисла коментарисати изјаве Бакира који је назвао српски народ `геноцидашима`, који Републику Српску зове `геноцидном творевином`, који не сматра да постоји други дио БиХ, коме је држава оно што Сарајево може да покрије и оно што Сарајево може да испрати”, рекао је Чубриловић одговарајући на питање о Изетбеговићевим наводима у којима српског члана Предсједништва БиХ довео у везу са лошим стањем у БиХ.

Он сматра да ни у ком случају не треба доприносити Изетбеговићевим изјавама, те је упитао због чега би требало слушати оно што Изетбеговић говори?

“Ко још Бакира уважава даље од Сарајева, да ли сте срели некога из од међународних сарадника да сматрају Бакира озбиљно? Ја ниједног политичара, амбасадора, нисам срео који је давао посебан значај политичком утицају Бакира”, рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да се нема шта очекивати од странке која у свом програму зацрта да нема једног дијела БиХ.

“Његове изјаве могу да иду само у том правцу и томе не треба давати значај”, закључио је Чубриловић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар