Главно Скупштина РС

Чубриловић у Јад Вашему: Да се никоме не десе логори смрти као Јеврејима, Србима и Ромима

ПОЛОЖИО ЦВИЈЕЋЕ НА МЈЕСТО КОЈЕ ЈЕ У МУЗЕЈУ ХОЛОКАУСТА ПОСВЕЋЕНО ЈАСЕНОВЦУ

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић поручио је током посјете Музеју Холокауста „Јад Вашем“ у Јерусалиму да треба памтити да се не заборави и никада никоме више не деси слично страдање као што је Јеврејима, Србима, Ромима и другима у логорима смрти које су основали фашисти и њихови савезници у Другом свјетском рату.

Чубриловић, који борави у дводневној посјети Израелу, одао је пошту страдалима у Другом свјетском рату, међу којима је највише Јевреја, Словена и Рома, наводи се у саопштењу из Народне скупштине Републике Српске.

Он је положио цвијеће на мјесту које је у Музеју „Јад Вашем“посвећено Јасеновцу, логору који је формирала Независна Држава Хрватска, у коме је страдало највише Срба, Јевреја, Рома и одређени број других антифашиста.

Чубриловић се уписао у књигу сјећања која се налази у „Јад Вашему“, у којој је одао пошту страдалима у Холокаусту и изразио жељу да се више никада и никоме не деси да страда само зато што припада одређеном народу и додао да је веома важно развијати културу сјећања.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар