Главно РС и матица

Цветковић: Један од тројице отмичара имао оружје и значку која подсећа на полицијску

ТВРДИ ДА ЋЕ ЗАТРАЖИТИ МЕЂУНАРОДНУ ИСТРАГУ, КАПУЉАЧУ ЋЕ ПРЕДАТИ `ЈЕДНОЈ АМБАСАДИ`
  • Тврди да су га тројица људи зауставила, од којих су двојица били маскирана. Навео је да га нису тукли ни малтретирали, а да су га послије неког времена питали гдје жели да га оставе и да су му испунили жељу
  • Нагласио да је имао повез преко очију и да није могао да види гдје је и са ким је, али да је у краткој комуникацији са једним од тих особа наслутио да има словеначки акценат
  • „Нико ме од полиције није пронашао. Ја тада зовем полицијског службеника чији број знам“, рекао је он и додао да је тај полицајац одмах дошао по њега и возилом га пребацио у Београд, заједно са шефом Полицијске управе у Панчеву и представницом Министарства унутрашњих послова Дијаном Хркаловић“
  • Открио да је у полицији на полиграфском испитивању „пао“ на питању да ли ради за неку страну службу. Одбацио је такве оптужбе и упитао – ако полиција сумња да ради за неку службу – због чега  га је онда пустила на слободу

НОВИНАР из Беле Цркве Стефан Цветковић изјавио је данас да су га у сриједу увече отеле три особе, од којих је једна имала оружје и значку која подсјећа на полицијску, али да га нису тукли ни малтретирали за то вријеме нити да су са њим комуницирали.

Он је рекао да су га тројица људи зауставила, од којих су двојица били маскирани, и да су га вјероватно комбијем пребацили на локацију која се вјероватно налази у Белој Цркви.

Цветковић је додао да је у том периоду имао повез преко очију и да није могао да види гдје је и са ким, али да је у краткој комуникацији са једним од тих особа наслутио да има словеначки акценат.

Послије неког периода, људи које је Цветковић означио као отмичаре, упитали су га гдје желе да га оставе, након чега су га поново транспортовали на то мјесто и рекли му да не скида капуљачу бар пет минута „уколико жели да живи“.

„Нико ме од полиције није пронашао. Ја тада зовем полицијског службеника чији број знам“, рекао је он и додао да је тај полицајац одмах дошао по њега и возилом га пребацио у Београд, заједно са шефом Полицијске управе у Панчеву и представницом Министарства унутрашњих послова Дијаном Хркаловић.

Прије почетка конференције за новинаре, Цветковић је рекао да је из медија чуо да је тужилаштво против њега поднијело пријаву због лажног пријављивања и додао да га о томе нико није обавијестио, због чега је пред новинарима позвао један број, рекавши да зове надлежног тужиоца. На тај број се нико није јавио већ се укључила говорна пошта а Цветковић је камерама показао који је број позвао.

Он је рекао да га од синоћ обезбијеђују људи из полиције, јер постоје индиције да му може бити угрожена безбједност, али да он о томе није питан.

„Хвала јавности и струковним удружењима, као и колегама који су искрено били забринути за све што се дешавало“, рекао је он.
Цветковић, који тврди да је два дана био отет, изјавио је данас и да је у полицији на полиграфском испитивању „пао“ на питању да ли ради за неку страну службу и упитао због чега су га онда пустили на слободу.

„Можда се ја не зовем Стефан Цветковић, можда као страни агент имам неко друго име. А човек који је радио полиграф, сигуран сам да неће данас, али можда у неко друго време ће вам детаљно рећи све, јер је радио полиграф и са свим мојим пријатељима. И нико то није одбио“, рекао је Цветковић на конференцији за новинаре.

Он је позвао људе који тврде да ради за стране службе да му обавезно кажу гдје је новац који је добио.

Цветковић је рекао да се одлучио да то исприча јер не жели више да трпи разне приче које се појављују у медијима.

Он је рекао да је сачувао одјећу и обућу коју је носио тог дана, јер му полиција није тражила да је испита, као и да је сакрио капуљачу која му је била на глави јер жели да је преда једној страној амбасади.

„Тражићу међународну истрагу везану за ово“, рекао је Цветковић и оцијенио да би могао да препозна једног отмичара који није био маскиран.

Он је одбацио могућност да је полиција сарађивала са његовим наводним отмичарима али да мисли да у Србији постоји више отуђених центара моћи, од којих неко можда има своје људе унутар система.

Новинар из Беле Цркве је рекао да покушава да спријечи уплив политике у тај случај и рекао да треба да буде срамота све оне који су покушали да злоупотријебе тај догађај.

Бета

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар