Главно Федерација/БиХ

Цвијановић: Девети мај један је од најзначајнијих и најсвјетлијих датума у историји човјечанства

НАГЛАСИЛА: ТО ЈЕ ЗА НАС СРБЕ И ДАН ПОНОСА ЈЕР СМО ЈЕДНА ОД ПОБЈЕДНИЧКИХ НАЦИЈА
  • Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Дужност нам је да поштујемо, његујемо и чувамо од заборава тековине које смо добили у насљеђе од својих предака, да се боримо против сталних покушаја прекрајања и фалсификавања историје, релативизације злочина фашизма и изједначавања жртава и злочинаца

СРПСКИ члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је грађанима Републике Српске и БиХ 9. мај – Дан побједе над фашизмом, истичући да је то један је од најзначајнијих и најсвјетлијих датума у историји човјечанства, када је сломљена идеологија која је однијела милионе људских живота.

Цвијановићева је истакла да је на олтар слободе, независности и антифашизма, српски народ положио огромне жртве и ово је дан посебног пијетета, али и дан поноса што смо, као једна од побједничких нација, били на правој страни, на страни истине и правде.

– Дужност нам је да поштујемо, његујемо и чувамо од заборава тековине које смо добили у насљеђе од својих предака, да се боримо против сталних покушаја прекрајања и фалсификавања историје, релативизације злочина фашизма и изједначавања жртава и злочинаца. Управо зато идеје мира, слободе и антифашизма никад нису биле потребније него данас када славимо побједу над фашизмом – наводи се у честитки.

Дан побједе над фашизмом обиљежава се 9. маја у знак сјећања на тај дан 1945. године када је ступила на снагу безусловна капитулација нацистичке Њемачке, чиме је завршен Други свјетски рат у Европи, који је у историји човјечанства био најмасовнији, а по броју људских жртава најстравичнији сукоб у којем је погинуло око 60 милиона људи.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар