Главно Федерација/БиХ

Цвијановић: Хелез изнио смишљене лажи ради усмјеравања негативне пажње на Српску

ПРЕДСЈЕДНИШТВО БиХ СЕ УСАГЛАСИЛО ДА СУ ТАКВЕ ИЗЈАВЕ И ТВРДЊЕ НЕПРИМЈЕРЕНЕ И Н ЕДОПУСТИВЕ
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Смишљене лажи Зукана Хелеза су устаљена матрица односа према Српској

Извор: РТРС

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да је министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез изнио смишљење лажи с циљем изазивања додатне пометње, узнемиравања јавности и привлачења негативне пажње на Републику Српску.

Цвијановићева је рекла да је на данашњој маратонској сједници Предсједништва једна од тема била и информација о наводима Хелеза о наводним паравојним камповима у Српској, те да се Предсједништво усагласило да су такве изјаве непримјерене и недопустиве и да не доприносе стабилизацији односа.

– Апелујем на људе чија ријеч има тежину због обављања јавних функција, да воде рачуна како се изјашњавају у јавности – рекла је Цвијановићева на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

Цвијановићева је подсјетила да је Предсједништво БиХ постигло сагласност о именовању Гојка Кнежевића за начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ.

– Кнежевић је човјек са богатим знањем и искуством и сигурна сам да ће адекватно одговорити свим изазовима. Честитам њему и његовим колегама сарадницима – рекла је она.

Цвијановићева је навела да је именовање генералског кора ОС БиХ наилазило на опструкције више од годину дана, али да је то питање данас коначно ријешено.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар