Главно Федерација/БиХ

Цвијановић: Конаковићеве замјерке Лагумџији – то је бошњачко-бошњачка борба ко ће побрати поене

„И КОНАКОВИЋЕВ МИП ЈЕ У БРОЈНИМ СИТУАЦИЈАМА РАДИО НА СВОЈУ РУКУ МИМО УСТАВА И ЗАКОНА“
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: И МИП и Златко Лагумџија су у функцији промоције бошњачког члана Предсједништва БиХ, а не у функцији спровођења спољне политике БиХ, онако како су то Устав и закони дефинисали

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да се све у бошњачкој политици своди на приватизацију институција.

На молбу Срне да прокоментарише допис министра иностраних послова у Савјету министара Елмедина Конаковића упућен амбасадору БиХ при УН Златку Лагумџији у којем га оптужује за „сакривање информација у вези са обиљежавањем 11. јула у Њујорку“ и подсјећа да је он државни службеник, Цвијановић је рекла да је занимљиво како су се Министарство иностраних пословаи и министар Конаковић сада сјетили да је амбасадор Лагумџија државни службеник и упозорили га да не може радити на своју руку.

– Али, тога се нису сјетили онда кад је у више наврата злоупотријебио улогу државног службеника блокирајући кореспонденцију српског члана Предсједништва БиХ, и чинећи друге неуставне и незаконите радње – указала је Цвијановић.

Што се тише реакције МИП-а на Лагумџијино понашање, Цвијановић је истакла да се овдје ради о искључиво бошњачко-бошњачком сукобу из пуке борбе ко ће „побрати поене“, а не о рјешавању системских проблема у којима евидентно и у континуитету учествују и производе их и МИП и Лагумџија, који је у функцији промоције бошњачког члана Предсједништва БиХ, а не у функцији провођења спољне политике БиХ, онако како су то Устав и закони дефинисали.

– Коначно, и сам МИП је у бројним ситуацијама радио на своју руку и поступао мимо Устава и закона, тако да ни оно што ради Лагумџија, али ни оно што ради Конаковић није провођење спољне политике БиХ. То је бахатост коју упорно исказују бошњачки политичари према Уставу и закону, а у таквом свом чињењу увелико су охрабрени од појединих страних центара моћи – истакла је Цвијановић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар