Главно Федерација/БиХ

Цвијановић: Курти насиљем над Србима избјегава спровођење потписаних споразума

„ДАЈЕМ ПУНУ ПОДРШКУ НАДЉУДСКИМ НАПОРИМА ВРХА СРБИЈЕ ДА САЧУВА НАЦИОНАЛНЕ И ДРЖАВНЕ ИНТЕРЕСЕ“
  • Српски члан Предсједништва Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Неограничено је лицемјерје појединих западних земаља које мјесецима прећутно, а неки чак и отворено, одобравају Куртијев терор над Србима

Извор: РТРС

ОДАВНО је већ јасно да је премијер тзв. Косова Аљбин Курти главна пријетња миру и стабилности на Западном Балкану. Он је човјек конфликта и насиља, а не мира и дијалога, рекла је српски члан Предсјендиштва Жељка Цвијановић.

Истакла је да је јасно да бруталним терором над Србима са Космета, Курти мјесецима настоји изазвати сукоб, како би обесмислио дијалог и избјегао спровођење потписаних споразума.

– Умјесто Заједнице српских општина, Срби су од Куртија добили свакодневна хапшења, малтретирања, пребијања и рафалну паљбу на малољетну дјецу која обиљежавају православне празнике. Неограничено је лицемјерје појединих западних земаља које мјесецима прећутно, а неки чак и отворено, одобравају Куртијев терор над Србима – нагласила је Цвијановићева.

Исказала је пуну подршка нашим сународницима у јужној српској покрајини, у њиховој одлучној намјери да, упркос терору привремених приштинских институција, опстану на својим вјековним огњиштима.

– Подршка руководству Србије и његовим надљудским напорима да одговорном политиком сачува виталне националне и државне интересе Србије, а првенствено наш народ на Косову и Метохији – закључила је Цвијановићева у саопштењу за јавност.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар