Главно Федерација/БиХ

Цвијановић: Лагумџија дјелује без сагласности Предсједништва БиХ – није му први пут

„НОВОСТИ“: БОШЊАЧКИ ДИО МИСИЈЕ БиХ ПРИ УН РАДИ НА НОВОГ РЕЗОЛУЦИЈИ О СРЕБРЕНИЦИ
  • Српски члан Предсједништва БиХ Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Свједоци смо да годинама постоји злоупотреба када је у питању спољнополитичко дјеловање БиХ

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић нагласила је да се активности амбасадора при Сталној мисији УН Златка Лагумџије спроводе без сагласности Предсједништва, те указала да у БиХ годинама постоји злоупотреба када је ријеч о спољнополитичком дјеловању.

– Ово није први пут да амбасадор преузима самоиницијативне активности или да то ради са само једном групацијом у друштву. Генерално гледано, одређена питања нас могу додатно удаљити једне од других – рекла је Цвијановић поводом сазнања да бошњачки дио мисије БиХ при УН самостално, без одлуке Предсједништа БиХ, ради на новој резолуцији о Сребреници.

Цвијановић је за „Вечерње новости“ навела да постоји већ толико неријешених питања у БиХ.

– Поштујем све жртве, али морамо побјећи од злоупотреба. Већ је постало бесмислено указивати колико се промашаја прави када је у питању спољна политика БиХ. Ово су ствари које треба да прате линију коју је поставио Устав, но међутим, свједоци смо да већ годинама постоји злоупотреба када је у питању спољнополитичко дјеловање – рекла је Цвијановић.

„Вечерње новости“ су дошле до сазнања да бошњачки дио мисије БиХ при УН самостално, без одлуке Предсједништа БиХ, ради на новој резолуцији о Сребреници која би требало да буде представљена на сједници Генералне скупштине УН у априлу.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар