Главно Федерација/БиХ

Цвијановић: Марфију смета што Додик говори истину о БиХ и што блокира признање Шмита и отимање имовине Српске

ПИСАНИЈЕ АМБАСАДОРА САД О ПРЕДСЈЕДНИКУ РС СУ СМИЈЕШНЕ И ТРАГИЧНЕ, А ИМАЈУ И ОПСЕСИВНУ ЦРТУ
  • Српски члан Предсједништва БиХ Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Оно што говори Мајкл Марфи у директној је конфронтацији са оним што промовишу у његовој земљи, то је пуна демократија

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи досадашњим писанијама о предсједнику Републике Српске Милораду Додику показује опсесивну црту и да то представља обрачун страног дипломате на недипломатски начин.

– Смијешно и трагично. Све што пише Марфи изгледа поприлично сведено на лични терен. Жалим што се политика велике државе, попут САД, треба свести на лични и приватни терен, окршај и обрачунавања – рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева је истакла је да Марфију смета што Додик говори истину о ситуацији у БиХ, те га због тога доживљава као главну препреку за признање Кристијана Шмита као легалног и као главну блокаду за одузимање имовине од Републике Српске.

Она је нагласила да је европски пут БиХ угрожен или жртвован због свих настојања да се покаже да постоји „неки тамо високи представник“, који треба да управља одређеним процесима.

– Оно што говори Марфи је у директној конфронтацији са нечим што промовишу у својој земљи, то је пуна демократија, а овдје спречавају такву демократију чим постављају или стоје иза једног страног појединца са којим може да ради такве ствари – рекла је Цвијановићева.

Оцијенила је да сва досадашња писанија Марфија о Додику показују једну опсесивну црту, те напоменула да је прошли пут предсједника Републике поменуо у тексту 13 пута, а јуче 20 пута, те да би сљедећи пут то могло бити 46 пута.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар