Главно Федерација/БиХ

Цвијановић: Неприхватљиво је Конаковићево називање Србије „црном рупом“

ПОГОТОВО ШТО СЕ У БиХ ОРГАНИЗУЈУ КОМЕМОРАЦИЈЕ ТЕРОРИСТИМА И ЗАБРАЊУЈУ УЛАСЦИ ПРОФЕСОРИМА
  • „Србија је за њега црна рупа јер је забранила улазак особи из БиХ која је вријеђала Србију и њен народ. А није БиХ која је забрањивала интелектуалцима улазак само зато што су рекли истину о БиХ. Свака безбједносна агенција овдје може процијенити којем ће појединцу забранити улазак… Сви овдје мисле да ће набилдати политичке мишиће када се обруше на Републику Српску и Србију“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић оцијенила је да се министар иностраних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић упустио у анализу коју не треба да ради, те да је неприхватљиво називање Србије „црном рупом“, док се у исто вријеме по БиХ организују комеморације терористима и забрањују уласци универзитетским професорима.

– Назива „црном рупом“ Србију, а не назива БиХ која је забрањивала интелектуалцима улазак само зато што су рекли истину о БиХ. Свака безбједносна агенција може процијенити којем ће појединцу забранити улазак – рекла је Цвијановић за Срну коментаришући наводе Конаковића да је Србија „црна рупа“ јер је забранила улазак особи из БиХ која је вријеђала Србију и њен народ.

Она је нагласила да је нечувено величање терориста по БиХ, и да то довољно говори о БиХ и „црним рупама“.

– Нисам институција које процјењује такве ствари. Надлежни треба да одлучују о таквим питањима. Притом, осуђивати друге због забране, а ви радите то исто, није у реду. Мисле сви да ће набилдати своје политичке мишиће када се обруше на Републику Српску и Србију – истакла је Цвијановић.

Она је навела да очигледно имају потребу за таквим дјеловањем јер сматрају да ће им то донијети политичку корист.

– На тај начин показују себе како су тобоже јаки политичари, али мислим да је све сасвим супортно, и да широка јавност то апсолутно препознаје – закључила је Цвијановић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар