Главно Федерација/БиХ

Цвијановић: Опозиција и поводом изборног закона Српске ради оно због чега годинама губи изборе

СТЕВАНДИЋ ПОЗВАО ЛИДЕРЕ СВИХ СТРАНАКА ДА 8. ЈАНУАРА ДОЂУ НА РАЗГОВОР О ИЗБОРНОМ ЗАКОНУ
  • Српски члан Предсједништва БиХ Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Унапријед говорити како нешто хоћете или нећете зато што је позив упутио предсједник Републике Сртпске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине или Владе Српске – за мене су прилично незреле ствари. Опозицији би било добро да се упозна о овоме јер је ту маса ствари у изборном процесу које би за њих биле корисне

Извор: РТРС

НАЈАВА опозиције у Републици Српској да се неће одазвати састанку са предсједником Народне скупштине Српске о новом изборном закону Српске само показује да они настављају досадашњи приступ, због чега годинама упорно губе на изборима, рекла је српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

– Опозиција процјењује ствари на свој начин и ако сматрају да треба или не треба да учествују на то имају право. Политичари су и имају одговорност за своје политичке потезе, као што то имају и они на власти. Представници опозиције досадашњим таквим приступом свих ових година дошли су у ситуацију да упорно губе на изборима и не могу да искомуницирају своје поруке према јавности, па људи уопште и не разумију шта они желе, а шта не – рекла је Цвијановићева.

Навела је да би за њу било нормално да представници опозиције дођу на састанак и виде о чему се ради, а онда након тога креирају своје мишљење или изразе став о одређеним питањима.

– Међутим, унапријед говорити како нешто хоћете или нећете зато што је позив упутио предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине или Владе Српске за мене су прилично незреле ствари. Опозицији би било добро да се упозна о овоме јер је ту маса ствари у изборном процесу које би за њих биле корисне – навела је Цвијановићева.

– Њихова је процјена шта ће урадити. А очигледно је да ће то бити као и обично – рекла је Цвијановићева.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић свим предсједницима парламентарних странака упутио је позив да у понедјељак, 8. јануара, одговорно разговарају о изборном закону Српске и начину на који се Српска може заштитити властитим законом, што су одбили лидери странака опозиционог блока.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар