Главно Федерација/БиХ

Цвијановић: Просто је невјероватно како Шемсудин Мехмедовић није на америчкој црни листи

ОН ЈЕ МУЏАХЕДИНЕ ШТИТИО У СКЛОПУ ПЛАНА ЗА ТЕРОРИСАЊЕ ПОЛИТИЧКИХ ПРОТИВНИКА, СРБА И ХРВАТА
  • „За њега је Вашингтон пост 8. јула 1996-те, у чланку `Муџахедини остају у Босни` /Mujaheddin remaining in Bosnia/, писао да исламски борци у БиХ дјелују као нека врста паравојне страже СДА, а да извори говоре да су посебно блиски са Шемсудином Мехмедовићем – којег означавају као главног босанског полицијског званичника и утицајног тврдолинијаша у странци Алије Изетбеговића“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да је просто невјероватно како је америчка црна листа промашила Шемсудина Мехмедовића, за којег је Вашингтон пост прије 28 година писао да су са њим посебно блиски муџахедини, и откуд му још увијек банковни рачун.

– Да не бих трошила ријечи на Мехмедовићеве глупости о предсједницима /Републике Српске Милораду/ Додику и /Србије Александру/ Вучићу и „кипаризацији“ БиХ, јер заиста нису вриједне коментара, препоручујем да укуцате на Гуглу „Шемсудин Мехмедовић и Вошингтон пост“ – објавила је Цвијановићева на Инстаграму.

Цвијановићева је истакла да је могуће наћи веома интересантан чланак од 8. јула 1996. под називом „Муџахедини остају у Босни“ /Mujaheddin remaining in Bosnia/, те ради илустрације издвојила само дио у којем се говори да исламски борци у БиХ дјелују као нека врста паравојне страже СДА, а да извори говоре да су посебно блиски са Шемсудином Мехмедовићем – којег означавају као „главног босанског полицијског званичника и утицајног тврдолинијаша у странци Алије Изетбеговића“.

Он је то учинио, како су рекли, уз подршку Изетбеговићеве странке, која је, чини се, спремна употријебити снагу, али и увјеравање да се бори на националним изборима заказаним за 14. септембар, писао је тада Вашингтон пост.

Лист је у том тексту навео и да је Мехмедовић пазио и штитио ове људе у склопу плана за стварање резервног састава за терорисање потенцијалних политичких противника, узнемиравање Срба и Хрвата и вршење притиска на муслимане који можда не подржавају Изетбеговића.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар