Главно Федерација/БиХ

Цвијановић: Шта сада са заједничким институцијама које су саме себе називале „заједничким институцијама“?

ТРЕБА ЛИ ПОНИШТАВАТИ ЊИХОВЕ АКТЕ (И О ПРЕНОСУ ВЛАСНИШТВА) ИЛИ ИХ – ИСЕЛИТИ?

КОМЕНТАРИШУЋИ одлуку Уставног суда БиХ којом је термин „заједничке институције“ прогласио неуставним, српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић пита да ли би онда требало поништити и акте Парламентарне скупштине БиХ објављене 1999. године и иселити све те институције?

– Е сад једно иронично питање: Пошто је Уставни суд БиХ, у једној од својих многобројних политичких вратоломија, рекао да је термин „заједничке институције“ неуставан, да ли би ваљало поништити акте Парламентарне скупштине БиХ (Представничког дома и Дома народа) објављене у Службеном гласнику БиХ бр. 12/99, па тиме поништити и пренос власништва и иселити све те институције? – навела је Цвијановић на Инстаграм профилу.

Додала је да ово нису једини акти у којима заједничке институције себе зову заједничким.

Подсјећамо, одлучујући о захтјеву Дениса Звиздићевом за оцјену уставности члана 5 Закона о застави БиХ, Уставни суд БиХ је утврдио да овај члан у дијелу који гласи „заједничких институција или институција којом управљају заједничке институције или која је одговорна заједничким институцијама“ није у складу са Уставом БиХ и укинуо га је.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар